boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Zo maak je appelchips

    Zo maak je appelchips

    Deze appelchips zijn zo ontzettend lekker dat je je vingers erbij opeet. Nog een portie alsjeblieft!

    Nodig:

    • verschillende soorten appels
    • kaneel
    • suiker
    • scherp mes of mandoline
    • bakpapier

    Zo maak je appelchips:

    1. Verwarm de oven voor op 100 graden.

    2. Elke appel heeft een eigen smaak, dus gebruik voor deze chips lekker veel verschillende soorten.

    3. Schil de appels en snijd ze in heel dunne plakjes met een scherp mes. (kijk uit voor je vingers!) Je kunt ook een mandoline gebruiken om de plakjes te maken. Probeer zo’n twintig plakjes van een appel te maken. Vis de pitjes uit de plakjes.

    4. Leg de plakjes appel op grote bakplaten op bakpapier. Bestrooi met kaneel en een piepklein beetje suiker.

    5. Doe de appeltjes 90 minuten in de oven. Draai de plakjes om en bak weer een uur. Draai de oven uit en laat de plakjes daar nog een nachtje of een paar uur in liggen voor extra knapperigheid! (je mag er ook een proeven als je echt niet meer kunt wachten).