boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Deel je tip en win een Asus Fonepad

    Schuif aan bij de keukentafel van Coop. Een tafel waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht kan. Je vindt hier wekelijks de lekkerste recepten, leukste knutseltips, video’s en acties! Geef ons jouw tip voor de keukentafel en maak kans op een tablet!

     

    welkom1

    Smullen

    Honderden recepten voor iedere dag. Laat je elke week inspireren door ons weekmenu.

    welkom2

    Knutselen

    Wat kun je allemaal nog meer doen met boodschappen?

    welkom3

    Kookvideo’s

    Kook mee met kookvideo’s.

    asus3

    Bedankt allemaal voor het meedoen en voor het achterlaten van leuke tips/recepten! We hebben een winnaar geselecteerd, Inge, de Asus Phonepad komt naar je toe!

    58 Reacties op Deel je tip en win een Asus Fonepad

    1. 4 november 2014 op 15:16 #

      Een bakplaat vol kruimel-appeltaart met havermout.

      Heel snel klaar….Voor een springvorm van 24 cm doorsnee is de helft van de ingrediënten genoeg.

      Ingrediënten
      500 gram zelfrijzend bakmeel
      400 gram donkerbruine basterdsuiker
      250 gram havermout
      400 gram margarine of roomboter
      5 appels ( goudrenetten)
      kaneel

      Variatie:
      stukjes abrikozen
      rozijnen
      pruimen

      Braadslee of diepe bakplaat

      Bereiding
      De appels schillen, in plakjes snijden of grof raspen.
      Wat kaneel erover strooien.
      Evt. rozijnen, abrikozen, pruimen erdoor mengen.

      De oven voorverwarmen op 160 graden.

      De margarine smelten.
      De droge ingrediënten door elkaar mengen en door de gesmolten boter roeren.
      Het blijft een kruimelig mengel.
      De bakplaat bekleden met bakpapier.
      Daarop de helft van het deeg leggen , iets aandrukken met een lepel.
      Op deze bodem het appelmengsel leggen, mooi verdelen over de bodem.
      Hierover komt de rest van het deeg, gelijkmatig verdelen.
      De gevulde bakplaat midden in de oven zetten en in 60 minuten gaar laten bakken.
      In de bakplaat laten afkoelen.
      De stukje kunnen naar ieders formaat worden gesneden.

      Garnering:
      Slagroom, poedersuiker of warm gemaakte abrikozenjam. Of wat iedereen zelf maar kan bedenken en lekker vindt.

    2. 4 november 2014 op 15:17 #

      Havermout koek

      Ingrediënten
      1 ei
      1 zakje vanillesuiker
      100 gram havermout
      150 gram zelfrijzend bakmeel
      175 gram donkerbruine basterdsuiker
      125 margarine
      100 gram rozijnen
      50 cc melk

      Variatie’s:
      geraspte appel
      abrikozen
      amandelschaafsel of walnoten

      Bereiding
      Rozijnen laten wellen
      Oven voorverwarmen op 200 graden
      Springvorm invetten
      Margarine laten smelten … niet heet laten worden.
      Dan in deze volgorde de ingrediënten toevoegen:
      …los geklopte ei
      …bruine basterdsuiker
      …vanillesuiker
      …zelfrijzend bakmeel
      …havermout
      …gewelde rozijnen
      …klein beetje , 50 cc, melk en er doorheen roeren.
      Het deeg in de vorm doen en in de oven, iets onder het midden, 30 minuten laten bakken.
      De havermout koek moet wat klef blijven en niet te gaar worden.
      Het deeg kan ook in cup-cake vormpjes gebakken worden, dan is 15 minuten echt voldoende.

    3. thea hoogendoorn
      19 november 2014 op 15:13 #

      Tip :

      Bij het maken van een kwarktaart of monchoutaart gebruik ik geen slagroom, maar een kuipje blue band finesse. Het werkt net als slagroom maar bevat een stuk minder calorieën, en het resultaat is heerlijk !

    4. Jan de Bruin
      10 december 2014 op 19:14 #

      Iedereen houdt wel eens brood over en weet je dat je daar een heerlijk dessert van kan maken?

      Broodpudding
      Week 300 gram brood met 100 gram witte en 100 gram bruine suiker en 50 ml whisky 10 minuten in 500 ml melk. Roer met een vork de grootste stukken los. Klop 4 eieren los. Voeg 500 ml melk, de eieren, 50 gram grof gehakt walnoten en kaneelpoeder naar smaak toe. Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. Laat de broodpudding afkoelen en snijd in plakken.

      Zo lekker en zo simpel

    5. rana
      26 december 2014 op 17:18 #

      Ik gebruik ipv roomboter tegenwoordig alleen nog maar zonnebloemolie.
      Is gezonder en nog lekkerder ook. En bij gebak of hartige bodems doe ik iets meer melk en minder zonnebloemolie. En je krijgt een super lekker resultaat.

    6. Marcel Dekker
      31 december 2014 op 14:35 #

      Sushi maken is niet moeilijk, alleen de rijst maakt het lastig. Gebruik speciale rijst en doe bij het vochtig gelijk al een klein beetje Wasmbi om de rijst op smaak te maken.
      Dit geeft meer en een intesere smaak dan het achter doen..

    7. E.
      31 december 2014 op 19:23 #

      Lekker soepje: courgette+2 aardappelen in stukjes gaar koken in 3/4 l bouillon. Pureren, pakje Boursin of andere kruidenkaas erin laten smelten. Smullen!

    8. Alina
      3 januari 2015 op 19:34 #

      Van rundvlees krijg je altijd heerlijke jus. En daar blijft soms wel veel van over.
      Deze doe ik niet weg, maar ik giet de heerlijke rundvlees jus in kleine bakjes en
      vries deze in. Als ik dan een keer geen heerlijke jus heb, bijvoorbeeld bij speklapjes,
      voeg ik deze jus toe.
      Of bij boerenkool stamppot met een rookworst.
      Ook dan heb je nog jus uit je eigen voorraad.

    9. Anna
      4 januari 2015 op 12:31 #

      Rundercarpaccio met een gepaneerd valdieu kaasje

      Benodigdheden:
      – Rundercarpaccio
      – Valdieu kaasje
      – paneermeel
      – eiwit
      – meel
      – pijnboompitten
      – zongedroogde tomaten in olie
      – rucolasla
      – olie
      – balsamico creme

      Paneer het valdieu kaasje. Bak het valdieu kaasje in een beetje olie en kort zodat het lekker krokant is. Rooster de pijnboompitjes. Garneer de rundercarpaccio met de zongedroogde tomaten, rucola sla, en pijnboompitten. Leg het gebakken valdieu kaasje op het bedje van rucola en sluit af met een beetje balsamico creme als dressing.
      Een heerlijk voorgerecht!

    10. 4 januari 2015 op 13:01 #

      Aardappelpuree met olijfolie

      Puree met olijfolie is smakelijker dan met boter; (en doet je dromen over de Méditerranée !)
      Kilootje kruimige aardappelen koken. Bosje fijngesneden peterselie of bieslook erbij; plus wat zout & en wat meer verse peper. Voor liefhebbers paar eetlepels geraspte harde Italiaanse kaas erbij. Dan 4/5 eetlepels goede olijfolie toevoegen (probeer verschillende smaakvarianten). Dan stampen met ’n stamper (niet te fijn; puree moet nog ‘bite’ houden!).

    11. Juud
      4 januari 2015 op 13:17 #

      Ga naar Aan de Keukentafel met Coop, hier staan de beste tips en ideeën.

    12. Dianne
      4 januari 2015 op 14:06 #

      Ik wil graag een recept delen dat hier thuis een regelrechte knaller is. Het is eenvoudig, snel, gezond, vegetarisch, budgetvriendelijk en ook nog eens lekker:

      Seroendeng-boontjes

      Boodschappenlijst voor twee personen:
      – 500 gram boontjes
      – Ui
      – Grote teen knoflook
      – Halve rode paprika
      – Sausje: sojasaus, gembersiroop, zoete chilisaus, bruine suiker en kerriepoeder
      – 5 eieren
      – Rijst
      – Seroendeng kruiden

      Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Snipper de ui en fruit deze samen met de (uitgeperste of fijngesneden) knoflook. Snij de rode paprika in kleine blokjes en fruit deze ook even mee. Maak in een kommetje een sausje van 5 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels zoete chilisaus, een theelepel bruine suiker en een flinke snuf kerriepoeder. Doe de boontjes bij de ui/knoflook/paprika in de pan, doe het sausje erbij en laat dit op hoog vuur heel kort wat inkoken. Bak in een andere pan van 5 eieren een omelet en snij die in reepjes, die je door het gerecht roert. Serveer dit met rijst en bestrooi het met de Seroendeng.

      Eet smakelijk!

    13. Petra van Vuurde
      4 januari 2015 op 14:34 #

      Mama’s prutje.

      Overgebleven aardappeltjes klein snijden en bakken.
      Plakjes ham in stukjes geknipt er door.
      Gefruite uitjes , stukjes tomaat en 2 eieren er door roeren.
      Heerlijk.

    14. Thijs
      4 januari 2015 op 15:18 #

      Ontzettend leuk om samen met de kinderen te doen op een druilerige zondagmiddag: Spaanse churros maken! Hiervoor heb je nodig:

      – 100 gram bloem
      – 50 gram boter
      – 2 eieren
      – ¾ deciliter water
      – Suiker
      – Kaneelpoeder
      – ½ theelepel zout

      Maken:
      Zet een pan om in te frituren aan. Doe het water met de boter en zout in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan in één keer de bloem toe en roer tot het deeg van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur en roer er dan de bede eieren door. Giet het deeg over in een spuitzak en spuit sliertjes beslag in het op 180C verhitte frituurvet. Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken met een mengsel van suiker en kaneelpoeder. Poedersuiker of dikke chocolademelk zijn ook lekker om mee te bestrooien/in te dippen!

    15. Sanne Becks
      4 januari 2015 op 15:48 #

      Een lekker gerecht met kip Rocambole:
      Ingrediënten
      Voor de vulling:1 ui (middelgroot)1 teentje knoflook500 g kipfilet, gekookt en snel gebakken3 eetlepels olijfolie2 eetlepels maïzena1 kopje (240 ml) melkVoor het deeg:200 g ricotta150 g margarine100 g maïsmeel200 g bloem2 theelepels zout1 theelepel zuiveringszout
      Methode
      Hak de ui, knoflook en kip afzonderlijk met het hakmes in de kan van de keukenmachine.
      Bak in een steelpan de ui en de knoflook aan in een beetje olie. Voeg de kip toe, zout en peper naar smaak en roer goed. Meng de maïzena met de melk en voeg toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
      Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en laat afkoelen. Plaats eerst het hakmes en doe daarna alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine en laat draaien tot een soepel deeg.
      Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap. Lepel voorzichtig het afgekoelde kipmengsel op het deeg en rol het op tot een Braziliaanse rol (rocambole).
      Bestrijk met losgeklopte eidooier en zet ongeveer 40 minuten in een middelwarme oven (180°C).
      Smakelijk eten

    16. Jan
      4 januari 2015 op 16:11 #

      Gebruik olijfolie , veel gezonder dan de meeste oliën en breekt beter af.
      En we sparen de natuur hiermee door geen palmolie producten te gebruiken.

    17. natasja emmen
      4 januari 2015 op 17:34 #

      misschien een hele afgezaagde tip maar hou je van lekker snacken en wil je toch gezond eten, koop een air fryer. Je kunt er echt van alles inbereiden, maar hij is ook super voor snacks en het scheelt 80% aan vet.

    18. Marina
      4 januari 2015 op 18:06 #

      Mijn heerlijke recept voor Indiase Butter chicken is al jaren in hit hier in huis.

      Butter chicken
      Ingrediënten voor 4 personen
      * 4 kipfilet
      * naar behoefte zout en peper
      * 4 eetl olie
      * 4 eetl boter
      * 1 grote ui gehakt
      * 0.5 theel kaneel
      * 1 teen knoflook gesnipperd
      * 1 eetl gember geraspt (optioneel)
      * 0.5-1 theel kurkuma
      * 1 theel chilipoeder
      * 4 eetl amandelen gemalen (optioneel)
      * 1 blik tomatenblokjes op sap
      * 2 eetl tomatenpuree (zo’n klein blikje geconcentreerde tomatenpuree)
      * 3 eetl flinke griekse yoghurt
      * naar behoefte citroensap
      * 2 eetl koriander gehakt of basilicum

      Bereidingswijze
      Snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper en bak ze in ca 4 min in de olie. Neem de blokjes kip uit de pan. Voeg aan dezelfde braadpan de boter toe en fruit hierin de ui in enkele min zacht met het kaneelpoeder. Voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe en breng al roerend aan de kook. Laat onder roeren ca 5 min zacht koken. Voeg de kip aan de saus toe en laat opnieuw ca 5 min pruttelen. Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Bestrooi de butterchicken met gehakte koriander (of basilicum).

      Serveertips
      Lekker met rijst en naanbrood

    19. Saskia
      4 januari 2015 op 19:14 #

      Mijn lukt-altijd chocolade/kokos balletjes.

      Doe 225 gram witte chocolade met 75 ml slagroom in een kom en zet in de magnetron totdat de chocoldae gesmolten is. Roer er daarna 75 gram geraspte kokos door en zet in de koelkast om op te stijven.

      Wanneer het mengsel stijf genoeg is, schep er met een theelepel een hoopje uit, draai het tot een balletje en rol het door de kokos.. Bewaar in de koelkast tot een half uur voor serveren..

      Succes verzekerd !!

    20. Lotte
      4 januari 2015 op 21:07 #

      Mijn tip:
      Een bijzonder, lekker en vooral makkelijk en snel te maken gerecht.
      Voor mij als studente is dit ideaal!

      Pindasoep:

      Snijd de kipfilet in blokjes.
      Verhit de olie in een ruime pan, bak de kip in circa 3 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.
      Halveer de prei over de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
      Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
      Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
      Bak de prei, sjalotten, knoflook en peper kort mee.
      Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, rijst, water en de pindakaas toe en laat dit circa 15 minuten op laag vuur koken tot de rijst gaar is.
      Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin.
      Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
      Garneer de soep met de pinda’s en de bosuitjes.

      En smullen maar!

    21. michel dolstra
      4 januari 2015 op 21:08 #

      Mijn dochter Demi (9) vind het superleuk om samen te koken wij bijvoorbeeld crabcakes

      benodigdheden
      blikje krab
      1 los geklopt ei
      1 el mayonaise
      1 el tomatenketchup
      1/2 limoen
      tabasco
      paneermail

      bereidingswijze

      laat de krab uitlekken
      prak de gekookte aardappel samen met de krab het ei de mayonaise tomatenketchup
      1 theelepel limoenrasp en wat versgemalen peper door elkaar maak het mengsel op smaak met een klein beetje tabasco

      vorm er koekjes van en wentel ze door de paneermeel en bak de krabcakes in een ruime hoeveelheid olie goudbruin

    22. Tessa Teresa
      5 januari 2015 op 02:31 #

      Mijn allerlekkerste pastarecept. Heerlijk, goedgevuld en snel klaar!

      – 250 gram penne pasta
      – 300 gram gehakt
      – 1 ei
      – 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden
      – pot pittige pastasaus
      – klein potje rode pesto
      – 1 grote ui, gesnipperd
      – 250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
      – scheutje olijfolie
      – een klein kontje braadboter

      Bereidingswijze:

      Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
      Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de champignons en ui, totdat het ui glazig is en de champignons zijn geslonken. Voeg nu de pastasaus en de pesto toe en roer alles goed door elkaar. Laat op een laag vuurtje doorpruttelen met de deksel op de pan.
      Klop in een kom het ei los en voeg hieraan de gehaktkruiden en het gehakt toe. Kneed dit goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de gehaktballen uit de koekenpan en doe ze in de braadpan met saus. Ze zullen nu in de saus verder gaar stoven en dit heeft als resultaat dat de balletjes heerlijk zacht worden.
      Laat dit ongeveer 10 minuten doorsudderen, totdat de gehaktballen gaar zijn. Voeg dan de pasta toe en schep alles goed om. Nog eventjes 5 minuten door laten pruttelen en klaar is je heerlijke pasta. Gegarandeerd een succes!

      Serveersuggestie:
      Lekker met wat geraspte kaas en een Caesar salade.

      Eet smakelijk!

    23. elly van dongen
      5 januari 2015 op 11:18 #

      Een keer in de week groentenla leegeten….soep, op de pizza, of salade met allerlei groenten!

    24. Vicky
      5 januari 2015 op 11:38 #

      Voor heerlijke gezonde snacks: Maak cacao-kaneel amandelen!

      Doe een handvol (ongezouten!) amandelen in de oven (180 c) voor 5 min. Breng ondertussen wat maple syrup aan de kook. Voor de zoetekouw: je kunt ook een schepje gewone of vanillesuiker hierin oplossen. Schenk na 5 minuten de maple syrup over de amandelen en doe dit nog eens 5 minuten in de oven. De amandelen moeten lekker plakkerig worden. Vul ondertussen een bakje met een eetlepel kaneel en een eetlepel cacao. Let op: het bakje moet hermetisch afsluitbaar zijn. Doe de amandelen in het bakje en schud er op los! Laat ze even afkoelen (anders zijn ze niet knapperig) en smullen maar! Ook erg lekker in/op toetjes!

    25. 5 januari 2015 op 12:53 #

      Ik hou van rijst met doperwten en worteltjes vriezer en kruiden en vis.

    26. 5 januari 2015 op 13:32 #

      ik heb een leuke tip.Als ik een keertje bij iemand anders mee mag eten,dan zie je,dat sommige gerechten,die jezelf ook altijd maakt,net weer anders worden gemaakt en vaak heel erg lekker zijn.Dus maak je lekkerste recept voor iemand,die je goed kent en laat die ander voor jouw gezin een verrassingsmenu maken.Laat de kinderen ook iets lekkers bedenken,maak er een gezellige middag van,die je kan afsluiten met een heerlijke wandeling,zodat je nog lekker kan na praten over,wat je van elkaars recepten vond.

    27. Sjors
      5 januari 2015 op 14:32 #

      Gezellig borrelbrood met kaas, ui en knoflook waar iedereen een stukje uit kan plukken

      Ingrediënten

      1 rond stevig brood (ongesneden)

      150 gr plakken kaas

      1 rode ui

      2 teentjes knoflook

      50 gr boter

      Takjes verse peterselie

      Materialen:

      Aluminiumfolie

      Bereiding

      Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het brood horizontaal in, tot net niet aan de bodem. Snijd ook verticaal in zodat er allemaal vierkantjes ontstaan. Snijd of scheur de kaas in stukken stop in alle gleuven.

      Verhit de boter in een pannetje. Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit een minuutje in de boter. Zet het vuur uit en schep de peterselie er door. Verdeel het mengsel, incl de boter, over het brood. Zorg er voor dat de uien en knoflook ook in de gleuven terecht komt.

      Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Verwijder de folie en zet daarna nog 5 minuten in de oven. Iedereen kan nu zijn of haar stuk brood er uit trekken. Lekker bij een borrel of bij een kom soep.

    28. Josien Hillebrands
      5 januari 2015 op 16:36 #

      HOOFDGERECHT – 80 MINUTEN – 4 TOT 6 PERSONEN **

      Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip.

      Ingrediënten
      500 gr kip
      400 gr vastkokende aardappels
      500 gr kouseband
      2 a 3 eetl Masala kruiden
      750 ml kippenbouillon
      Rotivellen (1 per persoon)
      1 madame jeanette peper
      1 ui
      2 teentjes knoflook
      Eieren (1 per persoon)
      1 eetl Wokolie
      Peper en Zout

      Bereiding
      Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Zelf vind ik het lekker om wokolie te gebruiken omdat hier al veel lekkere aroma’s aan zitten. De Surinaamse keuken ligt ook dicht tegen de Hindoestaanse / Javaanse keuken aan, we zien veel invloeden hieruit. Die smaken gaan daarom ook goed samen.

      Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en gaan we de kip aanbakken. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, dat komt straks als de bouillon erbij komt en de aardappels.

      Snijd de aardappels in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is gooi je de uien en knoflook en samen met de aardappels weer in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de scheppen masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Als laatste voeg je de madame jeanette peper toe. Pas op, deze moet je heel toevoegen en blijf constant je gerecht proeven. Als de madame jeanette peper openbreekt dan wordt de roti heel snel heel pittig.

      Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 – 40 minuten duren. Blijf tussendoor vooral heel veel proeven, als je meer smaak nodig hebt kun je of meer masala kruiden, peper en zout of wat extra bouillon toevoegen.

      Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Deze maak je eigenlijk hetzelfde als snijbonen, hier lijken ze qua structuur ook wel een beetje op. Je snijdt ze in stukken van 3 a 4 cm en doet ze een kwartier voor het einde erbij. Als je ze knapperiger wilt kan je ze ook wat later toevoegen.

      Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie. Probeer ze goed te draaien zodat ze in zijn geheel lekker bruin worden.

      De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron, afhankelijk van je mogelijkheden in de keuken.

      Hoe moet je de Roti eten?
      Je begint met het Rotivel op je bord. Dan gaan we de ingrediënten toevoegen op het bord. De kip, aardappelstukjes, kouseband en het ei. Naar voorkeur mag je het ook direct gemengd op het Rotivel leggen. Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

      Tip: je kunt de Roti ook makkelijk vegetarisch maken, laat de kip gewoon achterwege en voeg eventueel wat extra groenten toe.

      Wel echt maken hoor! Te lekker! Succes!

    29. Sieneke van Biessum
      5 januari 2015 op 16:37 #

      eenvoudig…maar ohhhhh zo lekker!

      Arretjescake

      Smelt de boter en smelt de chocolade.
      Vet een cakevorm in met boter en leg er bakpapier in.
      Meng de boter met de basterdsuiker en cacaopoeder.
      Breek de koekjes erboven, schenk de chocolade erdoor en roer goed door.
      Schep het mengsel in een cakeblik en druk goed aan.
      Laat de cake circa 2 uur opstijven in de koelkast.
      Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd de cake in plakken.

    30. Anneliese
      5 januari 2015 op 16:55 #

      Recept
      Ovenschotel met gehaktballetjes en tomatensaus

      Recept is voor 2 personen, je ben ongeveer een half uurtje bezig, een erg handig recept als je niet veel tijd heb om te koken omdat je ’s avond weg moet of laat thuis ben.

      Benodigdheden:
      •halve ciabatta (die nog afgebakken moet worden)
      •250 ml tomatensaus
      •1 tl basilicum
      •150 gram gehakt
      •1 ei
      •2 beschuitjes
      •1 eetlepel ketchup
      •1/4 tl komijn
      •1 tl paprikapoeder
      •50 gram feta
      •handje geraspte kaas

      Bereidingswijze:
      Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm. Bedek de bodem van je ingevette ovenschaal met de plakjes brood.

      Een erg lekker recept.
      De kinderen zijn er dol op.

      Groetjes van Anneliese

    31. Dirk Mechelse
      5 januari 2015 op 17:58 #

      Ook bij het koken blijven lachen. Een lach op je gezicht tijdens het koken maakt je culinaire creatie nog lekkerder. En lukt het lachen even niet, kijk dan in de spiegel lach jezelf noem je naam met de woorden het wordt vandaag een leuke dag. 3 x herhalen en het werkt

    32. Marian
      5 januari 2015 op 18:27 #

      Voorkomen dat cake barst in de oven.
      Dek de bovenkant van het deeg de eerste helft van de baktijd af met vetvrij papier of folie.

    33. Wendy
      5 januari 2015 op 19:30 #

      Een uitje pellen zonder tranen. Dat lukt als je de ui eerst 15 minuten in de diepvries doet. De tranentrekkende sappen in de ui zijn dan licht bevroren

    34. Marije
      5 januari 2015 op 21:18 #

      Ik heb geen uitgebreid recept, maar wel een aardige tip: eet je met kinderen en probeer je hen gezond(er) te laten eten en aan verschillende smaken te laten wennen? Probeer dan eens een paar keer per week de boter op hun boterhammen te vervangen voor avocado. Dat dat gezond is weten we allemaal wel, maar wat helemaal leuk is, is -zo pakken wij het op woensdagmiddag aan- eens per week lekker kliederen met die avocado. De kids mogen dan kunstwerkjes maken van hun boterhammen en ‘onder begeleiding’ werkt dat goed en is heel creatief en gezellig! Spelenderwijs aan smaken wennen én gezonder eten!

    35. Suzan
      5 januari 2015 op 22:59 #

      Ik heb een leuke traktatie-idee voor op een verjaardag!

      Je hebt nodig:

      – Cake in cilindervorm
      – Aantal ijshoorntjes van de aantal mensen
      – Schepijs (soorten maakt niet uit, 2 of meerdere soorten is mooier als geheel)
      – Een mooie lintje
      – 1 of meerdere personen die je gaat helpen

      Op elke hoorntje doe je 1 schepje ijs op, je zet ze daarna op zo’n ijshoornhouder om het je makkelijk te maken. Je pakt de cake in cilindervorm. Je doet de ijsjes om de cake heen. (dezelfde kleuren uit elkaar houden voor mooiere effect), daarna gaat de andere persoon een mooie lintje eromheen doen en er een mooie strik van maken! Nu kan hij snel in de vriezer! Wanneer de gasten zijn gearriveerd, trakteer je ze met deze ijsje! Wel de gasten het hele geheel laten zien, eet smakelijk!

    36. Yasemin
      5 januari 2015 op 23:25 #

      Voor een leuke gezellige ontbijt heb ik een leuke heerlijke recept! Dit maak ik elke weekend, zaterdag of zondag!

      -1 pakket bevroren versnipperd geraspte aardappelen, ontdooid

      -2 1/2 theelepels zout

      -1 theelepel gemalen zwarte peper

      -2 1/2 eetlepels olijfolie

      -2/3 kop geraspte Cheddar kaas

      -12 eieren

      -2 eetlepels water

      -8 plakjes gekookte spek, verkruimeld – verdeeld

      -1/4 kop geraspte Cheddar kaas, verdeeld

      Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet 24 muffinvormpjes in.
      Meng geraspte aardappelen, zout, zwarte peper, olijfolie, en 2/3 kop geraspte Cheddar kaas in een kom. Verdeel mengsel tussen voorbereide muffinvormpjes en gebruik je vingers om aardappel mengsel vormen tot nesten met holtes in het midden.
      Bak in de voorverwarmde oven tot rösti zijn bruin aan de randen en de kaas gesmolten is, 15 tot 18 minuten.
      Verminder oventemperatuur tot 175 graden.
      Klop de eieren en het water in een kom tot het goed gecombineerd; breng op smaak met zout en zwarte peper. Giet gelijke hoeveelheid eimengsel in elk nest; bestrooi met bacon kruimels en 1 theelepel Cheddar kaas.
      Bak in de oven tot eieren ingesteld, 13 tot 16 minuten. Laat afkoelen in pannen en te verwijderen door te schuiven een mes tussen aardappelkorst en muffin cup.

      Eet smakelijk!

    37. Jolanda
      5 januari 2015 op 23:37 #

      schoonmaken van gourmet bakplaat en bakjes of bbq grill
      spullen in een vuilniszak doen met amoniak,een dag laten staan en daarna schoonmaken
      zonder problemen

    38. sandra
      6 januari 2015 op 06:55 #

      Iedereen die de haren laat verven bij de kapper of zelf thuis, heeft het vervelende probleem dat je altijd een rand hebt zitten van verf. Ik heb sigaretten as als oplossing gezien om te schuren, blijven wassen tot het vervaagd, folie etc.
      Het enigste wat je hoeft te doen is vette crème langs de haargrens smeren en deze na het verven afvegen met een doekje… nooit meer gehannes

    39. Sander
      6 januari 2015 op 10:57 #

      Mijn tip is voor een uitgebreid menu.
      Voor een uitgebreid menu is een planning en een preplist erg handig, maak dit dan ook. Voor de planning maak je een overzicht wanneer je wat kan gaan doen. Zijn er onderdelen van het menu die je (of iemand anders) kan voorbereiden een week of een dag van te voren (en alles daar tussen in)? Maak hier een overzicht van. Zorg voor genoeg ruimte in je koelkast en ruim deze zo nodig op. Maak een preplist met alle handelingen in de juiste volgorde voor op de dag dat je gaat koken. Zo houd je het overzicht en ben je niet met 10 dingen tegelijk bezig. Wat je af hebt, vink je af. En ik kan je vertellen, dat afstrepen voelt fijn! Voorbereide ingrediënten die tot gebruik worden bewaard in een doosje (in de koelkast) voorzie ik van een post it. Dat is makkelijker zoeken in de bomvolle koelkast in deze periode. Verder maak ik per gerecht een preplist en ik bepaal van tevoren bij het plannen de volgorde van de lijstjes. De lijstjes plak ik met schilderstape aan de keukenkastjes.

    40. Mandy
      6 januari 2015 op 11:58 #

      Makkelijk studentenrecept waar mijn vrienden altijd blij van worden: kip-pesto wraps met chorizo.

      Je hebt nodig (4 personen):
      – Pak van 8 wraps (of als je meer wilt, kan je altijd een pak met meer wraps kopen).
      – Potje pesto groot
      – 600 gram kip
      – Crème fraîche, groot
      – 1 Chorizo worst
      – 1 Prei

      Stap 1. Snij de kip en doe een deel van de pesto erbij. Zo kan de kip marineren in de pesto. Pas op dat je het wel echt 10 minuten laat staan, anders koekt de pesto aan in de pan. Snij hierna de prei en chorizo.
      Stap 2. Braad de kip in de pan tot deze gaar is. Gooi daarna de prei en chorizo erbij. Laat dit eventjes door sudderen.
      Stap 3. Doe de crème fraîche en de rest van het pesto potje erbij en laat dit even zo staan. Doordat het smelt krijg je nu een lekkere pesto-saus.
      Stap 4. Maak de wraps klaar volgens de verpakking.

      Dit is mijn recept: super makkelijk en ontzettend lekker! Hopelijk denken jullie daar hetzelfde over :).

    41. Lies
      6 januari 2015 op 14:48 #

      Een leuke tip om samen met kinderen te doen:
      Bewaar al je restjes kaarsvet (en vraag dit ook aan vrienden en familie 😉 ), als je genoeg hebt kun je wat lont kopen en oude potjes sparen of leuke kopjes bij de kringloop halen, je hoeft alleen het vet te verwarmen in een pannetje, lontje er in en met een knijper vastzetten (knijper dwars over potje of kopje leggen en lont daarin vastknijpen). Zo heb je een super gezellige winter activiteit en ook nog leuke kaarsjes!

    42. Jacinta
      6 januari 2015 op 22:25 #

      Tip om de tafel origineel aan te kleden! Maak kaars potjes van je groenteblikken! Goedkoop, origineel en makkelijk! Maak de blikken schoon en zorg dat alle papier en lijm resten van de verpakking worden verwijderd. Spuit of verf de blikken in een kleur naar keuze. Sla vervolgens met hamer en spijker gaatjes in de blikken. (Kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een hartje of ster). Zet een waxine lichtje aan in de blikken en klaar zijn je originele kaars potjes!

    43. Dorien
      7 januari 2015 op 21:30 #

      Ik zit altijd gezellig aan de keukentafel met mijn kinderen (en soms hun vriendjes), die wel houden van iets lekkers, máár ook heel graag willen meehelpen!
      Dat mag natuurlijk!
      Ik heb een grote buffetkast staan met mijn servies én heel veel kookboeken, waaronder kinderkookboeken.
      In elk geval één keer per week zoeken we samen een gerecht uit wat we ook samen klaarmaken. De een dekt de tafel, de ander (die iets groter is) helpt snijden.
      Prachtig vinden ze het. Het is hier echt een traditie geworden.
      Ze eten gelukkig ook goed, en ik denk soms dat dat mede komt omdat ze mogen meehelpen.
      Mijn tip is dus: schaf een leuk kinderkookboek aan en duik samen met je kind de keuken in. Je zult versteld staan van het resultaat ;-)!

    44. Claudia van Dijk
      8 januari 2015 op 12:19 #

      Wat mijn 3 kinderen erg leuk vinden om te maken en ook nog eens heerlijkvinden om te eten is de plaatpizza.
      Mijn kindeden mogen dan zelf bepalen wat voor groente ze erop willen en wat voor vlees of vis.
      Je hebt hiervoor nodig je bakplaat.
      Deze invetten en samen met je kinderen bekleden met plakjes bladerdeeg. De randjes aan elkaar maken met een kwastje meg een beetje water. Dan de bladerdeeg helemaal insmeren met een laag tomatenketchup.
      Samen met je kinderen uien snijden , champignons, prei, paprika. Eventueel kan je alles eerst even bakken. Ook als je er gehakt op wilt doen, dit even rullen (extra lekker als je er dan wat ketchup mee bakt of andere kruiden). Mijn kids vinden het ook erg lekker om een gedeelte met tonijn te beleggen of stukjes ham en salami. Ook ananas is natuurlijk lekker. Dan naar keuze nog geraspte kaas erover heen.
      Dan ongeveer 20 minuutjes in de oven, samen met de kids de tafel dekken (en keuken opruimen) en heerlijk aan tafel!!
      Eet smakelijk!!

    45. Familie ter Horst
      9 januari 2015 op 00:50 #

      Laat de grabbelton je week-menu bepalen

      Maak een grabbelton met de verschillende gerechten. De kinderen stoppen er briefjes in, met wat ze erg lekker vinden. Maar ook de ouders met wat ze graag willen bereiden. Iedere dag na het eten wordt er een nieuw briefje met het gerecht voor de volgende dag uit getrokken. Of nog makkelijker, op vrijdagavond wordt het week-menu voor de volgende week bij elkaar gegrabbeld. Zo kan je er op tijd rekening mee houden met je boodschappen. Zo wordt er “democratisch” bepaald wat er gegeten wordt.

    46. Maroesja
      10 januari 2015 op 16:30 #

      Snel een gezond ontbijt? mugcake!

      De basis is een geklutst ei met 3 eetlepels havermout, evt scheutje melk

      Nu kun je varieren wat je er door roert: rood fruit uit de vriezer en beetje munt en/of basilicum
      Geprakte banaan en cacaopoeder
      Stukjes appel en kaneelpoeder

      Nu 2 min. in de magnetron en klaar is kees. Kan ook in oven, dan duurt het uiteraard langer.

      Ook lekker met romige kwark of (soja)yoghurt

      Wil je het iets zoeter, gebruik dan (agave) honing

    47. Arjen
      11 januari 2015 op 17:48 #

      Stoer die mobieltjes van de kids afpakken en weer lekker ouderwets als gezin met elkaar praten en samen de dag doorspreken zoals vroeger ook aan de keukentafel werd gedaan! Noem me ouderwets, maar was toch echt gezellig 🙂

    48. Inge
      13 januari 2015 op 16:00 #

      Dit is een leuke tip om je kinderen groente en fruit te laten eten. Deze tip is uit nood ontstaan doordat onze kinderen zo slecht fruit aten besloten we er een spelletje van te maken. Hierdoor is het fruitdammen onstaan. Voor het “natte” fruit en groente (zoals bolletjes meloen of komkommer) doen we doorzichtige folie over het dambord. Het is echt een leuke en speelse manier om lekker groente en fruit te eten, daarnaast kan je eindeloos variëren en brengt het een hoop gezelligheid 😀

      Via onderstaande link een foto 😀

      http://imageshack.com/a/img904/9676/wzZv8f.jpg

    49. Raaf
      19 januari 2015 op 16:15 #

      Op een gezellige vrije middag de kinderen mee laten helpen met koken. Ze mogen dan allemaal aan de keukentafel zitten en ieder krijgt een taakje om te doen, b.v. gehaktballetjes rollen, groenten snijden, sausjes roeren, enz.. Dit vinden ze helemaal geweldig.

    50. maureen
      24 januari 2015 op 12:05 #

      Als ik macroni maakt en ik heb nog over dan doe ik het in de vriezer,en waneer ik dat wil gaan gebruiken dan maak ik er een macroni taart van door er rauwe eieren door heen te doen en kaas en dat doe ik in een springvorm en op de bovenkant doe ik gekruiden paneermeel over en dan gaat het de oven in,laat het dan koud worden en snij er dan punten van eet dit met evt sla

    51. cora
      1 februari 2015 op 10:37 #

      op een vrije dag gezellig met de kids om de keukentafel, heel veel pinda’s erop en kettingen rijgen voor de vogels. heel gezellig met elkaar en uiteindelijk ook de gezelligheid van de vogels voor het raam/in de tuin.

    52. Nina
      4 februari 2015 op 10:09 #

      Makkelijke Vegetarische linzensoep:

      3 uien glazig fruiten en kruiden met paprikapoeder, chilipoeder en een heet pepertje, 2 liter water toevoegen en 4 groentebouillonblokjes.
      Als de blokjes zijn opgelost dan 2 worteltjes, 2 aardappelen en 300 gram rode linzen toevoegen.
      3 Kwartier koken en daarna alles met de staafmixer glad pureren. Klaar is Kees! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm…………………………….!!!

    53. Wouter
      4 februari 2015 op 15:03 #

      In veel recepten wordt creme fresh gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat hier evenveel verzadigd vet in zit als in slagroom!

      Door creme fresh te vervangen voor kwark (geeft geen verschil in smaak) krijg je een stuk minder verzadigd vetten en callorien binnen en een stuk meer hoogwaardige eiwitten!

      Kortom even frisse smaak en een stuk gezonder!

    54. Anneliese
      4 februari 2015 op 16:48 #

      Mijn favoriete recept, is ook heerlijk om als toetje te eten =

      Kiwitaart:

      Je heb het volgende nodig:

      275 gram bloem
      5 cl water
      500 gram kiwi’s
      3 eieren
      25 cl slagroom
      30 gram suiker
      1 eetlepel maïzena
      snufje zout

      De volgende handelingen moet je uitvoeren om de Kiwitaart te maken:

      Voorbereiding van het bladerdeeg. Doe 275 gram bloem in een kom. Voeg vervolgens een snuifje zout en 5 cl water toe. Meng dit tot je een mooi deeg krijgt. Is het deeg te droog voeg dan wat extra water toe.

      Spreid het deeg vervolgens uit. Maak een vierkant van ongeveer 25 cm x 25 cm. Smeer de boter uit over het midden.

      Vouw de vier zijden naar het midden, dek af met een doek en laat een half uur rusten in de koelkast.

      Spreid het deeg vervolgens op het werkblad uit over een lengte van 60 cm. Vorm nu de verschillende lagen van het bladerdeeg.

      Vouw het rechteruiteinde over tweederde van de lengte en vouw het linkeruiteinde erover. Doe vervolgens nog eens hetzelfde, maar dan omgekeerd: vouw het linkeruiteinde over tweederde van de lengte en vouw het laatste rechterderde erover.

      Laat vervolgens een kwartier rusten in de koelkast en herhaal deze handeling daarna twee tot drie keer alvorens een halfuur te laten rusten in de koelkast.

      Laat het deeg vervolgens 10 minuten bakken op 180 graden.
      Snijd ondertussen de 500 gram kiwi’s in schijfjes.

      Klop drie eieren met 25 cl slagroom, 30 gram suiker en een eetlepel maïzena en bedek de odem van het deeg met dit mengsel.
      Leg tot slot de kiwi’s erop en laat 20 minuten in het midden van de oven bakken.

      Eet smakkelijk 🙂

      Groetjes van Anneliese

    55. Anna
      4 februari 2015 op 17:20 #

      Alles met Nutella is super lekker ! 😀

    56. Marije
      4 februari 2015 op 22:25 #

      Maak een gewone maaltijd iets bijzonderder en (met name voor kinderen) wat aantrekkelijker door schaaltjes met ‘toppings’ op tafel te zetten. Avocado, sprinkles, geraspte kaas of nootjes… er kan vaak en veel gecombineerd worden en alles kan naar je eigen smaak ‘opgeleukt’ worden zonder toevoegen van bijvoorbeeld zout, maar toch doen weinigen dit! Bij ons is de maaltijd in elk geval kleurrijker, kunstiger en ook gezonder geworden, want we vullen de schaaltjes vaak met (seizoens-)fruit.

    57. Suzanne Blom
      5 februari 2015 op 14:36 #

      Ja voor macaroni. Heel erg simpel, maar hij is zo lekker. Geen enkele macaroni is zo lekker als deze.
      Wat heb je nodig:

      – Vlugkokende macaroni (geen volkoren)
      – Hamblokjes
      – Blikje tomatenpuree.
      – Zakje marinade van Knorr voor macaroni.
      – Uitjes
      – Zout

      Hoe maak je het klaar?

      Bak eerst de uitjes tot ze een lekker bruin kleurtje hebben. Gooi daarna de hamblokjes in de pan en bak ze mee tot ze ook een lekker kleurtje krijgen en het lekker naar ham begint t ruiken in de keuken. Zet uiteraard vast water op voor de macaroni. Gooi nu een beetje zout bij de hamblokjes en uitjes in de pan. Eventjes wachten (5min) en dan de marinade er door gooien en goed door blijven roeren. Dan de macaroni in het water doen als het kookt en wachten tot de macaroni klaar is. Dan alles bij elkaar gooien in een grote pan en roeren maar en daarna…. SMULLEN!!!! Zo simpel maar zoooo ongelooflijk lekker & in 20 min klaar.

    58. will
      7 februari 2015 op 20:08 #

      Als wij gemakkelijk willen eten, dan maken wij altijd “Rijstprutje” voor 2 personen.

      200 gram witte rijst van Lassie.
      200 gram kipfilet in blokjes gesneden en gekruid met kipkruiden.
      1 pot Chicken Tonight Hawaii of zoetzuur.
      en 1 blik van 560 gram ,stukjes ananas .

      Rijst opzetten en koken.
      In een wok kipfilet braden.
      Is die gaar, dan de Hawaii en de ananas(zonder sap ) er bij.
      Dit allemaal met elkaar laten sudderen tot de rijst klaar is.
      Daarna alles verdelen over twee borden en eet smakelijk.
      Dit vinden wij altijd een smakelijke en gemakkelijke maaltijd.

    Geef een reactie