boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Start de tijd!

    Start de tijd!

    Annet werkt op de groenteafdeling bij Coop Walraven in Nijmegen. Ze is een wandelend kookboek en weet precies wat er in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt én betaalbaar is. Bepaal hoe lang je in de  keuken wilt staan en start de tijd. 

    chipolata worst

    10 minuten

    Runderchipolata spiesen
    4 PERSONEN
    • 500 gr runderchipolata’s • 125 gr gedroogde abrikozen (Markant) • 2 citroenen • satéprikkers

    17.45 Leg de satéprikkers in koud water. Leg de worstjes vijf minuten in warm water, dat tegen de kook aanzit. Wel de abrikozen in warm water.
    17.50 Snijd de citroenen in partjes. Snijd de worstjes in tweeën.
    17.52 Rijg om en om een stukje worst, een citroenpartje en abrikoos op een stokje. Leg de stokjes even op de grill. Heerlijk met salade en gebakken aardappeltjes.

    pitabrood

    15 minuten

    Gevulde pita’s
    4 PERSONEN
    • 1 pakje pitabroodjes • 1 krop ijsbergsla • 4 el geraspte kaas • 1 blikje ananasschijven • 1 pakje authentieke ham • 1 bosje radijsjes • 1 fles sambasaus (Calvé)
    17.30 Snijd de radijsjes in schijfjes en laat de ananas goed uitlekken. Snijd de pita’s open.
    17.35 Besmeer de beide kanten van de pita’s met sambasaus. Beleg ze met ham, kaas, ananas, sla en radijsjes.
    17.45 Klap de pita’s dicht en leg ze een paar minuten onder de grill of in de broodrooster.

    markant cornflakes

    30 minuten

    Pittige schnitzels
    4 PERSONEN
    • 2 el sambal • 2 el ketjap manis • 1 ei • 1½ kopje gekruid paneermeel • 1½ kopje cornflakes (Markant) • 4 ongepaneerde schnitzels • 2 el boter
    17.40 Meng de sambal met de ketjap en bestrijk de schnitzels hiermee. Klop het ei los in een soepbord.
    17.50 Meng de cornflakes en de paneermeel in een soepbord. Haal de schnitzels eerst door het eimengsel en dan door het paneermengsel. Druk dit goed aan.
    18.00 Doe een flinke klont boter in de pan en bak hierin je schnitzels om en om bruin. Lekker met patat en een groene salade.