boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Makreel-grapefruitsalade van Johan Blom

  Johan Blom: “Ik houd heel erg van vette vissoorten, zoals makreel. Er moet wel een sterke smaaktegenhanger bij. In dit geval is dat het zure van de augurk en het bittere van de grapefruit en de witlof.”

  Instructies

  • 1. Schil de hele grapefruit en snijd de partjes los van de velletjes. Het is even een klusjes, maar het maakt de salade lekkerder en het ziet er zeer smakelijk uit.
  • 2. Maak de makreel schoon en verdeel in kleine stukjes. Bak in een droge koekenpan de walnoten zodat de olie in de noten vrijkomt en de noten nog intenser gaan smaken.
  • 3. Snijd het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. Snijd de blaadjes in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en schaaf dunne plakjes van de venkel. Bewaar het groen van de venkel voor decoratie.
  • 4. Snijd de augurken fijn. Maak een dressing door de halve grapefruit uit te persen en te mengen met het augurken-nat, de mosterd, peper en zout en de fijngesneden peterselie. Voeg hier tijdens het kloppen druppel voor druppel olijfolie aan toe totdat de dressing wat dikker wordt.
  • 5. Doe de sla speciaal (bestaande uit o.a. lollo rosso, lollo biondo en rode sla) in een kom en voeg de geschaafde venkel, augurk en witlof toe. Verdeel vervolgens de vis en de grapefruitpartjes over de salade. Garneer met de walnoten en het venkelgroen. Geef de dressing er apart bij.

  Waardeer dit gerecht