boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kabeljauw met frisse aardappelmash en venkel

    Deze luchtige puree is een allemansvriend.

    Instructies

    • 1. Snijd de venkel in de lengte in gelijke stukken en pluk de basilicum van de stelen.
    • 2. Was de citroen en snijd de schil dun af. Was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
    • 3. Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan, voeg de venkel toe en bak 4 á 5 minuten om en om.
    • 4. Schep de venkel uit de pan, voeg de boter en de citroenschil toe en bak de kabeljauw 2 á 3 minuten per kant tot deze een mooi bruin kleurtje heeft.
    • 5. Giet de aardappelen af en prak grof met de stamper, schep de crème fraîche er luchtig door en breng flink op smaak met peper en zout.
    • 6. Verdeel de lauwwarme venkel, de kabeljauw, de citroenjus en de blaadjes basilicum over de borden en serveer de aardappelpuree erbij.

    Waardeer dit gerecht