boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Gestoofde Franse kip met wijn en prei

    Een huis geurend naar de vakantie in Frankrijk, daar krijg je direct trek van. A table!

    Instructies

    • 1. Was de preien en snijd ze in ringen, snijd de knoflooktenen in plakjes.
    • 2. Snijd de kip in 4 stukken en bestrooi ze met peper en zout. Bak de stukken kip in een grote braadpan vervolgens 4 minuten in de boter om en om totdat ze bruin verkleuren.
    • 3. Haal de kip uit de pan en leg even opzij op een bord. Bak de plakjes knoflook in het overgebleven vet op laag vuur tot ze glazig zijn.
    • 4. Voeg dragon, verkruimelde bouillonblokjes, water en wijn toe en doe dan de kip er weer bij. Stoof de kip zonder deksel op de pan in circa 40 minuten gaar.  Voeg de prei de laatste 10 minuten toe.
    • 5. Haal de kip uit de pan, dek af met aluminiumfolie om warm te houden en kook op hoog vuur het vocht in (circa 10 minuten). Roer de créme fraîche er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
    • 6. Doe de kip terug in de pan, warm nog even door op laag vuur (niet laten koken!).
    • 7. Hak de peterselie. Serveer de kip op een schaal, schenk de saus en prei er overheen en maak af met de gehakte peterselie.

    Waardeer dit gerecht