boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Puur genieten met chocolade

  Puur genieten met chocolade

  Chocolade, wie houdt er niet van? Bak-blogger Carola Damen is er zó gek op. Ze maakt bijna elke woensdag wat lekkers met haar favoriete ingrediënt.

  Er gaat geen week voorbij dat Carola niet een paar chocoladerepen afrekent in de supermarkt. Of het nu een stuk witte, melk of pure chocolade is: alles belandt op de kassaband. “Ik schaam me weleens bij de kassa,” vertelt Carola lachend, “zoveel neem ik mee. Maar er vliegen maandelijks geen kilo’s chocolade doorheen, hoor. Ik denk dat het neerkomt op een flinke pond per maand.”

  Carola Damen

  Op de dagen dat Carola vrij is van haar werk in het ziekenhuis, maakt ze van deze zoete verleider de lekkerste creaties. Daarmee verrast ze niet alleen haar omgeving, maar doordat ze alle recepten voor haar chocoladetaarten, snoepjes of cakejes op haar website zet, heeft ze inmiddels ook online een grote schare (chocolade)fans.

  “Ik heb bakken altijd leuk gevonden en sinds 2011 zet ik mijn verhalen en foto’s op mijn blog. Behalve de baksels die mislukken, die laat ik lekker achterwege. Gelukkig gebeurt het niet zo vaak. Op woensdag heb ik thuis het rijk voor mij alleen en ga ik aan de slag. Bakken brengt altijd zulke fijne momenten met zich mee: dat je het graag wil proeven, het geluid van de mixer of de geur uit de oven…”

  Haar baksels draaien niet altijd om chocolade, maar stiekem heeft het bruine goed wel de overhand. “Je kunt me ’s nachts wakker maken voor iets met chocolade. Het is net als koffie; een goede kop koffie kan je ook een heerlijk mondgevoel geven. Daarnaast vind ik het fantastisch dat het zo divers is. Je kunt er alle kanten mee op: van ijs tot brood. Dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheden met cacaopoeder.”

  Hoewel ze flink wat suikers en chocolade in haar kunstwerkjes stopt, past Carola wel op dat ze niet tonnetjerond wordt. “Soms neem ik wat gas terug en las ik een pauze in. Je ziet het dan ook terug op mijn blog. Ik ga dan vaker brood bakken of wat meer gezonde dingen maken. Want ik wil wel blijven bakken…”

  Meer recepten van Carola? Kijk op carolabaktzoethoudertjes.nl

  Chocolade op een lepel

  mugcake

  Oreocake in een mok

  taart met vier soorten chocolade

  Taart met vier soorten chocolade

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie