boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Picknickrecepten: lekker uitwaaien op de Wadden

  Picknickrecepten: lekker uitwaaien op de Wadden

  Genoeg binnen gezeten – tijd om erop uit te gaan! Coop steekt lekker over naar fietseiland Terschelling, voor een flinke hap zuurstof én vrolijke picknickgerechten.

  Brede stranden, ruige duinen en zo’n zeventig kilometer aan fietspaden: op Terschelling is het ultiem uitwaaien. Samen met eilandbewoners Flang en Willemijn trekken we er een dagje met de fiets op uit. Wat een ruimte hier! Met de wind in de haren genieten we van het relaxte eilandgevoel. Even ‘moeten’ we helemaal niets meer. Behalve eten dan. Want van zo’n dag in de frisse, zilte buitenlucht krijgen we best trek.

  Met een rijk gevulde picknickmand strijken we neer in een windstille duinpan. Een prima pitstop! Zeker met de favoriete gerechten van onze drie smaakmakers die, net als wij, ontzettend van het buitenleven houden. Uit Marianne’s theetuin komt vers desembrood met potjes huisgemaakte eiersalade. Van foodblogger Sabine krijgen we salade op een stokje, een verrassend en superhandig idee. Alleskunner Flang bakte voor ons Terschellinger pofkes, een typische traktatie van het eiland. Als extra toetje breekt een voorzichtig zonnetje door. Lente, we houden van je!

  De Terschellinger pofkes van Flang Cupido

  Flang Cupido (55) uit Hoorn/Terschelling is kok en heeft met zijn vriendin Willemijn Steentjes (41) een kookstudio en B&B. Samen laten ze mensen de smaken van het eiland proeven, zoals pofkes, speciale pannenkoekjes gevuld met cranberry’s van het eiland.

  Bekijk hier het recept voor Terschellinger pofkes 

  Huisgemaakte eiersalade op desembrood

  Marianne Deun (57) uit Monnickendam is eigenaresse van Theetuin Overleek. Ze vult de picknickmand met deze heerlijke eiersalade.

  Bekijk het recept van huisgemaakte eiersalade op de desembrood

  Caesar salade op een stokje

  Sabine Koning (27) uit Apeldoorn is gek op koken, eten, reizen en schrijven. Op haar blog OhMyFoodness.nl en in haar twee kookboeken komt alles bij elkaar.  “De Caesar salad-on-a-stick is ontstaan bij een barbecue met vrienden; het leek me leuk om voor de verandering eens alles op een spiesje te prikken. Meteen een succes, iedereen vond ze heerlijk en zo’n schaal vol vrolijke stokjes staat uitnodigend.”

  Bekijk hier het recept voor caesar salade op een stokje

  De plek: Flang in de pan

  Zelf ervaren hoe lekker en puur Terschelling is? Bij Flang en Willemijn kun je kookworkshops volgen of samen gaan wildplukken, wandelen of wadlopen. Blijven slapen kan ook, in hun eigen B&B. Meer weten? Kijk op: flangindepan.nl

  Win het boek ‘Reishonger’

  Sabine Koning trakteert je op smakelijke reisverhalen én haar 65 favoriete internationale recepten. Ook makkelijk te maken in jouw eigen keuken! Dit boek winnen? Kik hier