boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  5 manieren om op een creatieve manier terug te blikken op 2018

  5 manieren om op een creatieve manier terug te blikken op 2018

  Het jaar mag dan wel voorbij zijn, toch is terugkijken een goed idee. Deze lezers laten zien hoe ze dat op een wel heel creatieve manier doen.

  De weekbriefjes van Nanneke van Drunen

  Nanneke van Drunen (39) uit Berlicum weet aan het eind van het jaar precies waar ze dankbaar voor is geweest; ze schrijft het namelijk elke week op. “Elke zondag schrijf ik op een briefje waar ik die week dankbaar voor ben geweest. Aan het eind van het jaar pak ik die 52 briefjes erbij om na te lezen en die dankbaarheid opnieuw te voelen. Voorheen deed ik dit in mijn hoofd, maar dan vergat ik dingen. De briefjes maken het makkelijker om de dankbaarheid vast te houden.”

  Tip! Gebruik mooie papiertjes en doe de briefjes in een versierd doosje om het wekelijkse ritueel extra speciaal te maken.

  De Handgeschreven kaartjes van Jennifer Delano

  Jennifer Delano heeft voor haar manier van terugblikken een lamme hand over. Ze is 35 en woont in Hoofddorp met haar man en haar tweejarige dochter“Begin januari stuur ik iedereen die ik wil bedanken een handgeschreven kaartje. Het zijn er ongeveer 50. Ik bedank ze voor dingen als het aanbrengen van klanten tot en met het oppakken van de telefoon toen ik ze nodig had. De kaarten koop ik bij een christelijke boekwinkel die met de opbrengst een stichting ondersteunt. Ik doe het omdat ik wil dat mensen weten dat ze voor mij het verschil maken en dat ze inzien dat ze dus óók voor anderen het verschil kunnen maken.”

  Het kunstige dagboek van Maris van Modem

  De terugblik van Maris van Modem (31) kan iedereen zien! Haar kunstige dagboek deelt ze op haar Youtubekanaal Creachick. Ze woont met haar man en 2 dochters in Wervershoof. “Dat wat ik maak heet een ‘memory journal’, een getekend dagboek. Ik ben gek op tekenen, schilderen, plakken, knippen en stempelen. Ik ben ermee begonnen om meer overzicht te krijgen in mijn leven. Om even niet naar een beeldscherm te staren, maar ouderwets te schrijven in een boekje. Ik merkte snel dat niet zozeer het opschrijven mij rust gaf, maar het creatief versieren van de pagina’s en het evalueren van mijn dag. Wat ging er goed? Wat zou er morgen beter kunnen? Online kan iedereen meelezen. Ik kijk vaak terug om herinneringen aan fijne momenten op te halen en om te zien op welke vlakken ik ben gegroeid en of ik mijn gestelde doelen heb gehaald.”

  Het fotoprikbord van Vivian Acquah

  Vivian Acquah (38) woont met haar zoon en partner in Amsterdam. Zij laat haar dierbaren met foto’s terugkijken op haar afgelopen jaar. “Ik gebruik de online Google Photosmap als prikbord om stil te staan bij de lessen die ik dat jaar heb geleerd. Ik stel een fotoserie samen die weergeeft wat dat jaar mijn diepte- en hoogtepunten waren. Ik schrijf bij de foto’s een kort onderschrift en deel deze fotoserie met een kleine groep mensen. Iedereen reageert altijd positief.”

  Het blog van Irene Planken

  Irene Planken woont met haar man en twee dochters in Zoetermeer. Zij gebruikt het bloggen om terug én vooruit te kijken. “Ik ben nogal een chaoot en door doelen te stellen houd ik focus op waar ik naartoe wil. Afgelopen jaar wilde ik zeker 15 kilo afvallen. Door minimaal één keer per week een paar kilometer te lopen en meer water te drinken begon ik af te vallen. Ik heb alles bijgehouden en ben voor het jaar is afgelopen al 15 kilo afgevallen. Ik zeg altijd dat je alles kunt bereiken, maar je moet er wel wat voor doen. En vaak haken we af omdat we niet gefocust zijn. Door op te schrijven wat mijn doelen zijn en wat ik moet doen om ze te bereiken, bereik ik die focus eerder en kom ik dichter bij mijn doel.”

  Neem een kijkje op het blog van Irene