boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Zo maak je blije eitjes

    Zo maak je blije eitjes

    Je Moederdagontbijt kan niet meer stuk met een eierdop die je zelf hebt gemaakt van zoutdeeg. Voor blije eitjes.

    Nodig:

    • 3 kopjes meel
    • 1 kopje zout
    • 1 a 1,5 kopje water
    • 1 tl glycerine
    • mengkom
    • satéprikkers
    • bakpapier
    • veter of mooi touw
    • verf

     

    Zo maak je het:

    1. Maak het deeg door meel, zout en water te mengen, voeg de glycerine toe.
    2. Kneed alles goed door elkaar. Is het deeg te droog, doe er dan nog wat water bij. Te nat? Dan is meer meel nodig. Zet de oven op 190 graden Celsius.
    3. Draai ronde balletjes van het deeg. Leg er een stuk of zes in een cirkel en kijk of er al een ei in het midden past. Zo kun je tellen hoeveel balletjes je nodig hebt voor een eierdop.
    4. Rijg de balletjes aan een satéprikker en leg ze op het bakpapier. Bak de balletjes 20-30 minuten in de oven tot ze hard zijn en de goede kleur hebben.
    5. Laat de balletjes iets afkoelen en draai de satéprikkers er voorzichtig uit. Schilder de balletjes als ze koud zijn. Stippen, hartjes of helemaal gekleurd, alles kan.
    6. Rijg de balletjes aan elkaar en knoop vast in een cirkel met een touwtje. Probeer voor de zekerheid nog even of er een ei in past. Klaar is je eierdop!

    Tip! Volkoren meel zorgt voor bruin deeg. Neem je witte bloem, dan zal je deeg ook wit worden.

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Voor je liefste moeder maak je de mooiste traktaties - Coop Keukentafel - 26 april 2018

      […] Zo maak je deze blije eitjes […]