boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Winnen het boek ‘Puur zoet’

  Winnen het boek ‘Puur zoet’

  Wil je gezond eten maar toch af en toe genieten van iets zoet? Dat dat kan bewijst Mariette van Tuyl, in haar nieuwe boek Puur zoet. Hierin vind je 80 makkelijke zoete recepten met pure, voedzame ingrediënten zonder veel gedoe en met toegankelijke ingrediënten. Ook geschikt voor mensen die lactosevrij, glutenvrij of vegan eten. Bijvoorbeeld deze heerlijke ontbijttaartjes.

  Dank allemaal voor het meedoen, maar de winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: JOSEPH STEINS,  NIKKI JONGEN en MARINKE AANTJES. Het boek komt asap jullie kant op!

  Eens een lekker recept uit dit boek proeven? Probeer deze eens!

  48 Reacties op Winnen het boek ‘Puur zoet’

  1. 25 maart 2018 op 07:43 #
   Croissants
   Het meest simpele en lekkere vind ik een croissant met Nutella. Maar als ik zelf helemaal uitpak ga ik voor de Antilliaanse Pompoen-pannenkoeken. Deze at ik voor het eerst in Curaçao. Als ik ze nu in Nederland maak en eet denk ik gelijk weer terug aan die fantastische vakantie.
   • 13 april 2018 op 13:01 #
    English breakfast
    Ik hou van klassiek Engels ontbijt, met smoked haddock vind ik heerlijk met citroen, boter en toast of baked beans, scrabled eggs, sausages, bacon, gegrilde tomaten, toast en lekkere sterke thee.
   • 14 april 2018 op 20:57 #
    Smorgen
    Ik drink altijd koffie is de motor van mijn dag Met een boterham met kaas
  2. 25 maart 2018 op 15:50 #
   gezond
   Ik ontbijt al jaren met een “budwigpapje”. Zeer gezond en het smaakt me nog altijd prima. Qua fruit, als toevoeging (geprakt of geraspt) varieer ik. Vaak kies ik voor banaan omdat dat die het makkelijkst te verwerken is.
  3. 25 maart 2018 op 16:59 #
   PUUR ZOET KOOKBOEK wil ik heel graag winnen!
   Sinds kort ben ik lactose-vrij! Ik moet flink omschakelen, daarom wil ik zo ontzettend graag dit zoete kookboek winnen!!!!!
  4. 29 maart 2018 op 18:47 #
   Lekker
   Ik eet ’s morgen het liefst magere yoghurt met cruesli Balans. lekkerrrrr.
  5. 29 maart 2018 op 19:50 #
   Mijn droom kookboek
   Doordat ik psoriasis heb en ontdekt heb dat ik heel erg op koemelk reageer moest ik altijd zelf improviseren voor mij zelf en mijn vrienden waar ik graag voor kook. Dus voor mij is dit een droom wat uit komt als ik het kookboek win.☺️
  6. 29 maart 2018 op 20:36 #
   Papje
   Lekker iedere ochtend mijn brinta met blauwe bessen. Kan ik lekker de ochtend door
  7. 30 maart 2018 op 12:23 #
   Ochtendhumeur vrije Overnight Oats
   Ik ben “modern” en maak graag Overnight Oats. Dat is havermout en fruit weken in amandelmelk. En dan de hele nacht in de koelkast laten staan. ‘s Ochtends met wat, in een droge pan geroosterde noten, er overheen gestrooid op smikkelen. Geen last van een ochtendhumeur tijdens het bereiden ervan & lekker gezond bezig zijn!
  8. 30 maart 2018 op 14:26 #
   Koude pannenkoek
   Een koude pannenkoek met stroop is super lekker. Zeker weten dat mijn dag daarmee goed begint.
  9. 1 april 2018 op 14:06 #
   Heerlijk, vullend ontbijt
   De dag begin ik met een kom yoghurt, met daarin havermout, ongezouten/ ongebrande noten en daarbij nog ontdooid diepvries fruit zoals, frambozen of mangostukjes. Soms ook een smoothie met yoghurt, banaan, havermout en frambozen. Yummie😋
  10. 2 april 2018 op 18:28 #
   Selfmade granola
   Een bakje yoghurt met verse, zelfgemaakte granola! Mmmm… Alhoewel een ontbijtbuffet ook wel erg lekker is! Vers fruit, croissants, Nutella, cupcakes. Echt genieten!
  11. 2 april 2018 op 20:51 #
   Mijn favoriete ontbijt
   Ik kan erg genieten van vers afgebakken brood met heerlijke vleeswaren of een zelfgemaakte jam. Toch probeer ik de laatste tijd minder brood te eten, omdat ik momenteel een dieet volg en aan het onderzoeken ben welke voedingsstoffen het beste op mijn lichaam reageren. Ik probeer ook om meer groente en fruit te eten, waardoor ik de laatste tijd ook regelmatig met havermout en fruit ontbijt. Daarnaast hou ik van bakken en bak ik regelmatig gezonde tussendoortjes. Ik ben benieuwd wat voor heerlijke recepten er in het boek Puur Zoet staan met eventuele vervangers van de gewone suiker.
  12. 2 april 2018 op 21:12 #
   Pannenkoekjes met een vulling van geraspte kokos en honing
   Als ik aan mijn favoriete ontbijt denk, dan moet ik toch wel denken aan de reis die ik naar Sri Lanka heb gemaakt. Ik heb daar heerlijke pannenkoekjes met een vulling van geraspte kokos en honing gegeten. Ik ben zo wie zo dol op kokos en op vers fruit, daardoor was het eten in Sri Lanka ook zo geweldig! Ik zag op de blog van Mariette dat zij ook in Sri Lanka is geweest, wat toevallig. Ben benieuwd of er nog recepten in haar boek Puur Zoet staan die haar op die manier hebben geïnspireerd.
  13. 3 april 2018 op 16:06 #
   kefir en een gekookt eitje
   Zelfgemaakte kefir (van een plantje) eet ik met lijnzaad, dadels, noten, zonnebloempitten, kaneel, cardemom en soms wat zelfgemaakte bramenjam erdoor (nu is mijn voorraad op, moet ik weer wachten tot augustus :). Ook eet ik er een gekookt eitje bij, met wat kurkuma erover, en peper en zout. Erg lekker, en gegarandeerd geen honger de eerstvolgende 4 uur!
  14. 4 april 2018 op 16:27 #
   Lekker romig
   Dikke romige kwark of Griekse yoghurt – soms zelfs een restje vla of pudding – met cornflakes of granola… en heel soms nog wat slagroom (zo uit het pakje of geklopt) erbij!
  15. 8 april 2018 op 13:40 #
   Canadese familie
   Mijn favoriete ontbijt eet ik als ik in Canada bij familie ben: blueberry pancakes.
  16. 8 april 2018 op 18:27 #
   Favo ontbijtje
   Mijn favo ontbijtje is de havermout smoothie bowl. Een samenvoeging van twee recepten. Het is glutenvrij, lactosevrij en bevat onder andere een banaan, havermout (glutenvrij van Semper) en een avocado. Voor mij als verpleegkundige een goede start om de dag mee te beginnen. Ontzettend benieuwd naar de lekkere recepten in dit puur zoete receptenboek. Zodat ik wat variatie kan toevoegen in mijn ontbijt.
  17. 9 april 2018 op 16:25 #
   havermout
   Heerlijk havermout met melk en pruimen en abrikozen vult goed en is goed voor de ontlasting.
  18. 9 april 2018 op 16:50 #
   Kleine pannenkoekjes met vers fruit
   Ik vind het heerlijk om verrast te worden met van die kleine pannenkoekjes met vers fruit Dan begin ik stralend aan de dag en je kunt er zo lekker mee varieeeren Heerlijk met bosbessen, banaan, frambozen en aardbeien ngrediënten 3 eieren 125 gr bloem 150 gr karnemelk 1 eetl suiker 1 theel bakpoeder Klontje boter Honing, fruit of slagroom om er bij te serveren
  19. 9 april 2018 op 17:21 #
   een bananen pannenkoekje
   1-2 eitjes, een ½ rijpe banaan, kaneel en bakvet /olijfolie of boter. Lekker alles flink door elkaar prakken, klutsen en kloppen totdat er een egaal mengsel ontstaat. Vervolgens bak je het. Koud is die ook heel lekker.
  20. 9 april 2018 op 18:43 #
   Ultiem
   Mijn ultiem ontbijt bestaat uit een grofvolkoren beschuit met een zacht gekookt eitje.
  21. 10 april 2018 op 00:01 #
   American pancakes op z'n Hollands
   Mmmmm….hiervoor komen ze wel hun bed uit 😋😋 Heerlijke voedzame dikke 3 in de pan met sultana rozijnen,schijfjes Elstar appel en een klodder echte boter & schenkstroop 😋😋😋😋😋😋
  22. 10 april 2018 op 12:09 #
   yoghurtje met fruit en 2 broodjes
   ik eet ’s ochtends als ontbijt een yoghurtje met fruit en 2 broodjes, een broodje met kaas en een broodje met jam.
  23. 10 april 2018 op 12:23 #
   Brood,beschuit en croissant
   Op de zondagochtend een croissant met verse jus d Orange met gekookte ei en doordeweeks een beschuitje of een belegde boterham met jam of hagelslag. Niet te vet op de nuchtere maag. Langzaam opbouwen. Maar zoet…. ja dat is wel mijn ding. Het boek: ” Puur zoet”, zal bij mij lekkere variatie s kunnen opleveren. Breek graag de gewoonte door midden.
  24. 10 april 2018 op 14:07 #
   Ontbijt
   Een Grieks yoghurtje met vers geperst sinaasappelsap en wat zoetstof. Of het gezond is???? lijkt me niet maar het is iedere ochtend weer verschrikkelijk lekker!!
  25. 10 april 2018 op 15:49 #
   ontbijt
   een vezelrijk knackebroodje met fruithagel en wanneer er aardbeien zijn vervang ik de fruithagel door aardbeien
  26. 11 april 2018 op 07:34 #
   Pindakaas!
   Favoriete ontbijt is samen met mijn gezin op zondag met warme broodjes uit de oven, een eitje en lekker beleg.
  27. 11 april 2018 op 22:06 #
   Ontbijtje
   Als ontbijt eet ik altijd: 200 ml kwark met stukjes banaan en iets zoetstof en een kop koffie.
  28. 12 april 2018 op 13:43 #
   Ontbijt
   Pannenkoekje van twee geklutste eieren met een banaan en wat kaneel
  29. 12 april 2018 op 14:46 #
   Favoriet ontbijt
   Ik ga voor zelfgebakken volkorenbrood met zo veel mogelijk pitten en zaden en dan belegd met een blauwschimmelkaas met uitjes als tosti. Omdat ik wel van zoet hou, maar niet op brood, ben ik erg benieuwd wat je kan maken als alternatief voor een hartig ontbijt.
  30. 13 april 2018 op 13:09 #
   English breakfast
   Ik vind een traditioneel Engels ontbijt heerlijk. Smokede haddock met boter, citroen, toast en thee. Of scrambled eggs, baked beans, bacon, sausages, tomatoes, toast en thee. Maar ja, dat eet ik alleen als ik Engeland ben of in hotel met internationaal buffet….. Dus doordeweeks is favoriet magere kwark met een eetlepel homemade lemoncurd en rijkgevulde muesli ( homemixed) en het weekend een knapperige croissant met extra belegen boerenkaas en honing en een latte macchiato erbij.
  31. 13 april 2018 op 18:16 #

   Een krentenbol, lekker snel en makkelijk

  32. 14 april 2018 op 09:13 #
   Heerlijk ontbijtje
   Als ik mag kiezen dan wordt dat een harde bol met roomkaas en zalm :-) en een beker melk.
  33. 14 april 2018 op 09:20 #
   Croissantjes
   Niet gezond, maar wel erg lekker. Een croissantje met kaas en een met jam. Heerlijk!
  34. 14 april 2018 op 09:26 #
   Guilty pleasure: pancakes
   Lekker warme pancakes met stroop en/of poedersuiker. Daar kan ik zo van genieten…
  35. 14 april 2018 op 09:34 #
   Dol op kaas...
   Ik vind kaas altijd lekker. Op een hard broodje brie, op een speltboterham een plak kaas of roomkaas onder de zalm…
  36. 14 april 2018 op 09:47 #
   Zoet ontbijtje
   Ik hou van zoet, dus beleg mijn bammetjes graag met chocoladevlokken, hagelslag, schuddebuikjes, jam e.d.
  37. 14 april 2018 op 10:06 #
   Brood en vis
   Ik ben dol op vis, dus ik word altijd erg blij van brood met zalm of tonijn. Maar ook andere vissoorten vind ik heerlijk op brood, bijv. makreel.
  38. 14 april 2018 op 18:34 #
   Ontbijt
   Ik eet ’s morgens altijd Yoghurt met fruit, meestal kiwi.
  39. 15 april 2018 op 12:14 #
   Gezond en lekker
   Een kom met magere yoghurt, muesli met noten en zaden en vers fruit zoals aardbeien, bramen, rode besjes en frambazen, heerlijk!
  40. 15 april 2018 op 17:04 #
   Kaneelrolletjes
   Niet gezond, maar wel heel lekker… kaneelrolletjes! Makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt of tussendoortje op de dag. Het enige dat je nodig hebt is een rol croissantdeeg, kaneel, suiker en boter. Daarna is het echt genieten! (Wel alléén af en toe in het weekend ;-)) Ze zijn vast net zo lekker als de gerechten uit Puur Zoet ;-)
  41. 19 april 2018 op 21:48 #

   Mijn favoriete ontbijt is beschuit met aardbeien en zelfgemaakte milkshake van slagroom ijs. Lekker zoet en fris!

  42. 22 april 2018 op 16:52 #
   Banaan-pannenkoekjes
   Mijn favoriete ontbijt is eenvoudig maar super lekker. Een banaan prakken en mengen met 2 eitjes en wat kaneel en vanille. Een beetje olie verhitten in een pan en daar lekkere pannenkoekjes in bakken. Helemaal lekker om nog wat blauwe bessen in het beslag te doen en deze mee laten bakken. Garneren met wat vers fruit en noten, een ideale start van de dag! 😋
  43. 23 april 2018 op 17:44 #
   Havermout!
   Mijn favoriet is havermoutpap. Dan weet ik zeker dat ik niet na een uur alweer trek heb! Ik maak het liefst deze variant: havermout vermengen met flink wat koekkruiden en rozijnen. Daar half water/half melk bij doen en 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Vervolgens nog een lepel lijnzaad en een halve appel in stukjes erop doen als topping. Smullen maar…
  44. 25 april 2018 op 15:56 #
   ontbijt
   wat ik het lekkerste ontbijtje vind dat is met moederdag. door mijn kinderen gemaakt en op bed gebracht. het lekkerste is dat het met liefde door de kinderen is gemaakt en dan vind ik alles lekker
  45. 15 mei 2018 op 19:17 #
   Lijkt me heerlijk
   Om te winnen
  46. 25 mei 2018 op 20:57 #
   Wentelteefjes
   Wentelteefjes zoals mama ze maakte! Niet met kaneel gewoon zo plain, bakken en lekker met hartig beleg, plakje kaas erop dat half smelt, Bulgaarse stroop (smaakt echt anders), boter en honing, of feta kaas met daarop jam. Smullen! Goede begeleider is linde thee. Ik zou graag het boek winnen omdat wij de komende 2 maanden elk weekend een BBQ organiseren voor vrienden, daarbij merk ik dat veel van onze vrienden een koemelk allergie hebben of lactose intolerantie, er zijn er een aantal ook vegetarisch en eigenlijk ben ik nu al op zoek naar recepten voor het dessert. Ik wil iedereen verassen met een geweldig dessert wat je niet verwacht als afsluiter bij een BBQ. Dat lijkt knap lastig te worden met het bovengenoemde, vandaar dat ik er extra blij mee zal zijn en onze vrienden zeker verrast zullen zijn. Lieve groet, Miglena

  Geef een reactie