boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Win: moestuinkookboek Wilde venkel & rabarber

  Win: moestuinkookboek Wilde venkel & rabarber

  Maar wat is jullie samen-eetmoment? Deel het en win een van de 5 moestuinkookboeken ‘Wilde venkel & rabarber’.

  Eten zorgt voor een moment van rust, tijd om samen te genieten van wat er op het bord ligt en even gezellig bij te praten. Maar wat is jullie samen-eetmoment? Is dat misschien het ontbijt op zondagochtend? Of juist de lunch als de kinderen vol verhalen zitten? Het diner of juist tijdens het kopje koffie met een koekje in de avonduren? Wij zijn nieuwsgierig naar jullie verhaal.

  Stuur ons jullie moment. Met jouw verhaal maken we een mooi artikel voor Aan de Keukentafel. En je maakt ook nog eens kans op 1 van de 5 prachtige moestuinkookboeken Wilde venkel & rabarber van Caroline Zeevat. Laat jouw antwoord achter in een reactie op dit bericht!

   

  19 Reacties op Win: moestuinkookboek Wilde venkel & rabarber

  1. 15 augustus 2017 op 21:00 #
   Samen lunchen op zondag
   Met verse eitjes en warme broodjes komen we als gezin nog vaak samen bij mijn ouders thuis. Gezellig samen eten en bijkletsen, het maakt het weekend compleet.
  2. 23 augustus 2017 op 19:30 #
   Op zondag
   We ontbijten altijd uitgebreid op zondag in de ochtend. Lekkere broodjes met alle soorten beleg, we zitten dan me ze allen aan de ontbijttafel. Eitjes erbij, sinaasappelsap en thee/koffie, heerlijk genieten iedere zondag van dit moment met elkaar, over alles praten en lekker eten :)
  3. 26 augustus 2017 op 12:01 #
   Jammer
   Jammer, een idyllisch samen eetmoment is zéér zelden bij ons! Daarom genieten we er des te meer van, dat dit bij de feestdagen wél het geval is…
  4. 26 augustus 2017 op 17:41 #
   1x in de maand
   Dan zetten we alle kinderen aan tafel, en ze blijven dan rustig zitten want ik heb de tafel dan gevuld met fruit beleg en hartige hapjes
  5. 27 augustus 2017 op 09:01 #
   Genieten
   Eerst begin ik met een glas warm water met citroen en een kop twee met gember en tijm. Daarna gaan we heerlijk ontbijten soms yoghurt /kwark met muesli van quater. Of een heerlijk broodje.
  6. 27 augustus 2017 op 15:43 #
   Kleine hapjes
   Bij ons is dat 1 of 2 keer per maand dat we heel relaxed ‘s avonds allemaal kleine hapjes eten; olijfjes, kaas, worstjes, brood, zelfgemaakte aioli etc.! Heerlijk genieten met een wijntje erbij even helemaal niks!
  7. 28 augustus 2017 op 19:28 #
   Pannenkoekenontbijt
   Wij eten het liefst op zaterdagochtend pannenkoeken, met walnoot-banaan-honing of spek en stroop. De moestuin komt er niet aan te pas, maar het hoeft ook niet altijd gezond.
  8. 12 september 2017 op 11:00 #
   Rustig aan beginnen!
   Ons samen-eet moment is het ontbijt. Ik dek iedere morgen de tafel om samen met de kinderen rustig te ontbijten en de dag door te nemen. Ieder van ons eet zijn favoriete granen met yogurt/melk en vers fruit. Een goede en gezellige start!
  9. 25 september 2017 op 15:43 #
   Elke Vrijdag feestdag
   Mijn vriend werkt de hele week in het buitenland, en is vaak 5 tot 6 dagen weg. Maar hij is altijd op vrijdag avond thuis, ongeacht het tijdstip of wat we de volgende dag moeten doen, staat er een feest maaltijd op tafel met een goede fles wijn of bubbels. Het eten varieert van warme/koude tappas/mezze tot aan hertenbiefstuk met chocoladesaus en bospaddenstoelen. Dat is ons moment om even weer te genieten van elkaars aanwezigheid en gezelschap, daarbij hebben we veel grappige momenten maar ook openhartige gesprekken, dan staat de wereld even stil, in die paar uur genieten we met volle teugen van alle lekkers, en de voorbereiding is altijd super leuk want ik weet dat ik mijn lief weer bijna zie. We wonen landelijk met eigen kas waar ik van alles verbouw en inmaak, dus dit boek zou een prachtig cadeau zijn ;)
  10. 28 september 2017 op 12:38 #
   Hollandse pot bij oma
   Elke maandagavond eten mijn zusje en ik met onze kinderen bij opa en oma. Oma heeft dan heerlijke Hollandse pot gekookt. Vooral mijn dochtertje is er dol op. En dat is voor ons een prachtig moment. Eten was voor haar namelijk niet zo vanzelfsprekend. Zij heeft het 22q11 deletie syndroom en heeft jaren lang niet willen eten. Elke dag was het weer een strijd. Dit is het soms nog wel, maar niet bij oma aan tafel. Dan eet ze heerlijk haar bordje leeg.
  11. 4 oktober 2017 op 23:18 #
   Samen eten bij opa en oma.
   Op de maandag zijn mijn vriend en ik altijd aan het werk en is ons zoontje bij opa en oma. Na werktijd kunnen we daar aanschuiven aan tafel en dan genieten we altijd van een heerlijke maaltijd. Lekker smullen en bijkletsen.
  12. 18 oktober 2017 op 14:16 #

   als jong gezin met een tweeling van een jaar schiet een uitgebreid ontbijt er vaak bij in meestal een snell hap van een boterham tussen het voeden van de 2 door in de weekenden als we samen thuis zijn proberen we iets uitgebreider te koken met lekkere hapjes en vaak als toetje appelmoes of zelfgemaakt rabarber oma,s recept…

  13. 18 oktober 2017 op 14:18 #
   druk druk
   Als jong gezin met een tweeling van een jaar schiet een uitgebreide maaltijd er vaak bij in meestal is het een snelle hap van een boterham tussen het voeden van de kinderen door in het weekend proberen we hier iets meer tijd voor te maken door lekkere hapjes te maken en vaak appelmoes of zelfgemaakt rabarber compote na..
  14. 20 oktober 2017 op 13:27 #

   wij zijn wat ouder en eten practisch altijd samen zalig

  15. 20 oktober 2017 op 13:29 #
   gezellig
   wij zijn als koppel al wat ouder en eten practisch altijd samen,zalig
  16. 20 oktober 2017 op 19:25 #
   heerlijk
   We eten vaak yoghurt met krokante musli met nootjes. Maar ook een heerlijk noten broodje met oude kaas en gedroogde tomaatjes op olie en sla vinden we echt heerlijk.
  17. 20 oktober 2017 op 21:30 #
   Lekker en fijn.
   Onze eetmoment samen is in de avond ook al komt mijn vriend wel eens later thuis dan zorg ik er altijd voor dat we samen gezellig met avond eten samen zijn ook al eet ik wel eens om 7 uur.
  18. 2 november 2017 op 17:57 #
   Gezemanlijk
   Altijd op zondag eten wij met de hele familie. Er worden bananen havermout pannenkoekjes gemaakt, gekookte én gebakken eitjes. Bananenbrood, kwark met walnoten en honing. Pistoletjes met zalm en kruidenboter! En natuurlijk… verse jus d’orange!
  19. 23 november 2017 op 10:11 #
   Buiten koken
   Ik kwam in een soort kringloopwinkel en daar zag ik een prachtig oud fornuisje staan. Echt waar….die kon ik niet laten staan. Het is een fornuisje die je op hout moet stoken. Geweldig idee had ik al in mijn hoofd. En jawel….het fornuisje in de auto geladen en in de tuin meteen een kachelpijp erop gezet. Daar beginnen die heerlijke rustmomenten al. Lekker alternatief koken en daarna buiten of binnen de altijd lekkere maaltijd eten. Fantastisch….een vrij gevoel geeft het. Vaak eten er familie, onze kids of vrienden mee. Daar hou ik van!

  Geef een reactie