boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    WIN: Kaarten voor de Huishoudbeurs!

    WIN: Kaarten voor de Huishoudbeurs!

    Het is bijna zover: de Huishoudbeurs! Van 20 tot en met 28 februari staat de RAI in Amsterdam in het teken van dit evenement dat je zintuigen prikkelt. En jij kunt erheen!

    Keukentafel.nl mag 3 sets van 2 kaartjes weggeven. Wat je hiervoor moet doen? Je zelfbedachte en allerlekkerste recept delen waarin courgette de hoofdrol speelt! Wie weet win jij dan deze toffe prijs én staat jouw recept in het lente-nummer van Aan de Keukentafel, dat op 19 april in alle Coop Supermarkten verschijnt.

    Anita Hubert, Diana Slingerland en Helscha van Zessen gefeliciteerd! Jullie gaan naar de Huishoudbeurs!

     

    16 Reacties op WIN: Kaarten voor de Huishoudbeurs!

    1. 5 februari 2016 op 23:36 #
      Gevulde courgette
      Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar wat wij hier graag eten zijn gevulde courgettes. Wij houden die heel simpel. Courgette uithollen en de inhoud in blokjes snijden. Gehakt rullen, uitje erbij, beetje zout en peper, eventueel paprika en/of champignons en de inhoud van de courgette erbij doen en samen één geheel van maken. Deze vulling in de uitgeholde courgette stoppen en bestrooien met geraspte kaas. Dit enige tijd in de oven zetten. Simpel, snel, maar erg lekker.
    2. 7 februari 2016 op 14:47 #
      courgettesoep
      eerst de courgetten in plakken van een centimeter snijden Knoflook met knoflookpers uitpersen en samen met ui fruiten. Kippenbouillon toevoegen en daarna de plakken courgette toevoegen. Dit 7-10 minuten laten koken. Pureren met de staafmixer of keukenmachine. De nu iets gebonden soep opnieuw aan de kook brengen. Afmaken met 1/8 liter slagroom, peper en de bieslook.
    3. 8 februari 2016 op 00:37 #

      In de breedte in plakken snijden. Dan grillen in grillpan of gewoon bakken. Vervolgens feta erop laten smelten. Wat zeezout en versgemalen chilipeper erover. Eventueel combineren met plakjes aubergine (op dezelfde manier bereid).

    4. 8 februari 2016 op 09:23 #
      Ovenschotel met gehakt, courgette en feta
      Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de ui en de knoflook glazig. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en tijm en bak het in de koekenpan even rul. Vet een ovenschaal in met wat olie. Leg om en om, dakpansgewijs, de plakjes courgette en de tomaat in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel het gehakt erover. Bestrooi met feta en bak de schotel 30 minuten in de oven.
    5. 8 februari 2016 op 13:31 #
      Courgette vergatarisch
      Hol een courgette uit, Maak in de tussentijd 200 gram vegatarisch gehakt rul en meng daar de inhoud van de courgette door. Maak op smaak met zout en peper. Leg de courgette op een ingevette bakplaat en strooi er geraspte kaas over en grill deze in de oven. Smakelijk eten
    6. 8 februari 2016 op 15:47 #
      Romige lente soep
      Fruit 3 gesnipperde sjalotjes in een grote soeppan. Bak vervolgens twee in stukken gesneden courgettes en een een stukken gesneden broccoli mee. Voeg hierna 1.5 liter water toe en zoveel bouillonblokjes als nodig. Na een kwartier koken voeg je 300 gram diepvrieserwten toe. De kruiden die ik toevoeg zijn basilicum, tijm en oregano, maar dat mag ieder voor zich weten. Na 3 minuten pureer je de soep met en staaf mixer. Hij is zo al heeerlijk, maar de topping moet nog komen! verwarm volle melk en roomkaas-bieslook (naar eigen inzicht) in een pannetje. Klop dit op met een cappuccino mixer of een normale mixer en verdeel de schuim over de soep. Garneer met bieslook (als je dit toevallig in huis hebt ;)).
    7. 10 februari 2016 op 01:24 #
      pannenkoek met courgette
      bak de pannenkoek lekker krokant samen met reepjes ham,kaas een ui en courgette.echt lekker en gezond.
    8. 14 februari 2016 op 20:50 #
      hoop dat ze het lekker vind
      In de breedte in plakken snijden. Dan grillen in grillpan of gewoon bakken. Vervolgens feta erop laten smelten. Wat zeezout en versgemalen chilipeper erover. Eventueel combineren met plakjes aubergine (op dezelfde manier bereid zo llekker
    9. 14 februari 2016 op 21:57 #
      Courgette
      Snijd de courgette in lange repen en leg ze in een glazen schaal doe daar een laagje geruld gehakt op daar doe je wat geraspte kaas over en dan weer een laagje met lange repen courgette daarop doe je een laagje mozzarella en zet je hem in de hete lucht oven op 200 graden. Heerlijk .
    10. 14 februari 2016 op 22:14 #
      Courgette tapas
      1 courgette 125 gram ricotta 3 eetlepels pijnboompitten Zout en peper 1 klein scheutje olijfolie 4 lange sateprikkers Kaasschaaf Pijnboompitten goudbruin roosteren en mengen met ricota gourgette in lengte doorsnijden en met kaasschaaf plakken eraf snijden peper en zout erop en in olijf olie 1 min weerskanten bakken zet oven op 200 graden Smeer de ricota mix op de plakken en rol ze op dan per 2 op sateprikker en nog 5 min in de oven eventueel op een stukje keukenrol uit laten lekken
    11. 15 februari 2016 op 00:50 #
      Gemarineerde couergette
      Kies 2 lekkere kleine courgette, deze zijn het volste van smaak. Snij de kop en het kontje er af en pak een kaas schaaf. Schaaf met de kaasschaaf in de lengte lange dunne plakken. Leg deze netjes naast elkaar op het aanrecht en bestrooi rijkelijk met zout. Leg ze ongeveer een half uur in een vergiet boven een kom om uit te lekken. Pers 2 citroenen uit en meng het sap met een beetje peper en gember. Spoel kort met water de courgette plakken af om zo veel mogelijk zout te verwijderen. Doe de courgette plakken en de citroensaus in een grote kom. Goed roeren en nog minimaal een kwartier laten staan voor je het serveert. En je hebt een heerlijke salade die bij ieder gerecht kan!
    12. 15 februari 2016 op 09:35 #
      Courgette - Visfestijn
      Benodigdheden voor dit hoofdgerecht voor 4 personen: 1 grote courgette 100 gram gerookte zalm 300 gram verse zalm 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes uitgeperste knoflook 1 bekertje (125 mi) crème fraîche 2 eetlepels pesto nootmuskaat peper zout Tagliatelle Bereiding: De courgette (niet schillen) in kleine stukjes of lucifertjes snijden. De olijfolie in de pan, iets verwarmen, de courgette en de knoflook erbij en in 20 minuten gaar smoren. De pan op de warmtebron laten en de crème fraîche, pesto, nootmuskaat en wat peper en zout erbij. Weer opwarmen. De zalm in dobbelsteentjes snijden en toevoegen. Na een minuut zijn ze gaar. Ondertussen tagliatelle 10 minuten koken in ruim water met wat zout. Afgieten. Tagliatelle in een schaal doen. De saus in een andere schaal doen. De gerookte zalm in reepjes snijden en daarmee de saus garneren. Eventueel nog een beetje pesto erop. Serveren met een salade van rauwe lof, zure appel, krenten en fijngehakte hazelnoten met een dressing van sesamolie, citroensap, klein beetje honing, peper en zout. En natuurlijk een lekker glaasje koude droge Italiaanse witte wijn.
    13. 15 februari 2016 op 11:58 #
      Courgettetaart
      Ingrediënten voor 2 personen: 300 gram courgette 2 eieren 3 theelepels maïzena 30 ml melk 2 theelepels gedroogde kruiden 80 gram geraspte kaas beetje nootmuskaat beetje peper, zout naar smaak Bereidingswijze Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Strooi er wat zou over, leg ze op het geperforeerde rooster en laat ze 15 minuten stomen. Klop de eieren los. Maak in een klein pannetje de maïzena aan met de koude melk en breng dit al roerende aan de kook. Zodra de melk bindt de pan van het vuur nemen. De kruiden bij de eieren doen, samen met de geraspte kaas, het zout, de peper en een beetje nootmuskaat. Roer nu de melk door het eimengsel. Vet een vorm in met olie. Roer de gestoomde courgettes door de overige ingrediënten en doe het mengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel en plaats de vorm op het rooster. Dek de vorm af met aluminiumfolie. Laat de taart 25 minuten stomen. Serveer met pikante tempé
    14. 15 februari 2016 op 13:38 #
      Gepaneerde courgetteplakjes
      Was de courgette en snijdt hem in plakjes, net als je met komkommer doet (met schil). Doe meel op een bordje en maak een bakje met geklutst ei met een beetje melk en zout. Haal de plakjes courgette eerst door het eimengsel, dan om en om in de meel. Vervolgens in de koekenpan zachtjes gaar bakken. Heerlijk!! Je kunt ook de plakjes gelijk na het snijden bestrooien met kruidenpaneermeel ipv het ei en meel. Heel simpel en ook megalekker
    15. 17 februari 2016 op 10:41 #
      Amuse van courgette en parmezaan
      Een courgette in plakjes snijden en in een pan met water en zout drie minuten koken, afgieten en vervolgens naar smaak zout en peper, rozemarijn, komijn, een teen knoflook en een scheutje olijfolie erbij doen. Goed mengen. Dan nog 3 minuten op een laag vuur om verder te laten garen. Vervolgens met een staafmixer pureren. 200 ml. kookroom verwarmen en er 100 gram Parmezaanse kaas in smelten. De courgettepuree in een amusebakje doen en er de Parmezaanroom overheen gieten. Afwerken met een kleine reepjes gebakken, krokante ham.
    16. 19 februari 2016 op 16:37 #
      Gewonnen kaarten
      Heel erg bedankt hier ben ik erg blij mee

    Geef een reactie