boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Wim Geerts: Bal van Goud

  Wim Geerts: Bal van Goud

  Als klein jochie al stond Wim op z’n tenen om in de pannen van zijn moeder te kijken. Vlijtig hielp hij mee. Kokkerellen heeft altijd zijn interesse gehad en dat is te merken: Wim Geerts uit Epe wint in 2015  de Gouden Gehaktbal, een gehaktballenwedstrijd voor amateurs.

  “Lekkere bite, nostalgische geur, fantastische smaak, mooi bruin, heerlijk gaar.” Zomaar een aantal woorden uit het juryrapport van professionele keurmeesters uit Nederland. Wims gehaktballen vertegenwoordigen grootmoeders recept. Tijdens de wedstrijd dit najaar scoort hij het hoogst op de vorm. De bal is prachtig rond. Iets wat deze 71-jarige oud-docent creatieve vakken belangrijk vindt. “Ik heb kunstacademie gedaan en weet: de eerste klap is een daalder waard. Het maken van een gehaktbal is als het beeldhouwen van een stukje vlees. Maar het echte geheim – en dat klinkt misschien cliché – is tijd en liefde.”

  Begint als een grap

  Het recept komt niet van zijn (groot)moeder, het heeft zich in de loop der jaren zo ontwikkeld. “Ik nam wel eens een balletje mee naar een feestje. Dan kwamen mensen naar me toe om te vertellen hoe lekker ze waren. Toen deze wedstrijd voorbij kwam zette mij dat aan het denken. Zoiets begint als een grap. Je schrijft je in en je ziet wel. Maar als je dan eenmaal door de voorronde bent, dan word je fanatiek.” En zo laat Wim een stuk of 400 deelnemers achter zich.

  Geen variaties

  Zijn liefde voor gehaktballen is ontstaan vanuit zijn liefde voor iets zelf creëren en koken. Iets vormgeven met eigen handen, op ambachtelijke wijze, daar loopt Wim warm voor. Daarbij roept het maken van ballen ook goede herinneringen op aan vroeger. Wim staat weer eventjes in de keuken bij z’n moeder. En dat moet een goede gehaktbal doen, toch? Variatietips zijn niet aan hem besteed. Wim: “Dan wordt het net als een pannenkoek, die je kunt opsieren met een hele supermarkt. Nee, een gehaktbal is een gehaktbal.” Hij is hartstikke trots op zijn titel en lacht hard: “Dit is nog maar het begin!”

   

  Gehaktbal ‘Dutch New’ van Wim Geerts

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie