boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Hollandse meesters: de recepten

  Hollandse meesters: de recepten

  Hun wortels liggen in Nederland. Toch kozen de families Van Dijkman, Persoon en Van Zyl voor het verre zuiden. Zuid-Frankrijk, Zuid-Catalonië en Zuid-Afrika. In deze zonovergoten streken maken ze de (h)eerlijkste wijnen, die Coop verkoopt. Hier vind je drie heerlijke recepten voor bij hun wijnen.

   

  Zonnige salade Niçoise

  Speciaal voor COOP ontwikkelden Daan en Elvire van Dijkman een ‘Sélection de Marotte’. Een blend van de heerlijkste, biologische wijnen uit deze streek. De smaak is puur en diep, je proeft de rijping door de zon. Of je nu rood, wit of rosé drinkt. De wijnen van Daan en Elvire zijn extra lekker bij een frisse, goed gevulde salade. En welke geeft je meer vakantiegevoel dan een salade Niçoise, dé specialiteit uit Nice?

  Bekijk het recept voor de salade hier

   

  Catalaans borrelbroodje

  Voor COOP ontwikkelde wijnboer Ruud Persoon twee bijzondere selecties. “De witte wijn heeft deels in Frans-eiken vaten gelegen, wat meer diepgang aan de smaak geeft. Je proeft witte bloemen, lychees, papaja en mineralen. De rode wijn is iets steviger, maar toch vriendelijk met de smaak van wilde aardbeien, bramen en kersen.” ‘Pan amb tomaquet’ is Catalaans voor brood met tomaat. Dit supersimpele ‘pica pica’, zoals dit in Spanje heet, ofwel, een knabbeltje doet het goed bij de wijnen van Ruud en Jacqueline.

  Bekijk het recept voor het borrelbrood hier

   

  Zuid-Afrikaanse ‘Sosaties’

  Voor COOP maakten Theunis en Annalyze van Zyl in Zuid-Afrika de ‘Leeuwenburgh’. “Een verwijzing naar onze afkomst, waarin de leeuw symbool staat voor Nederland en moed. De witte wijn is fris en fruitig, met tropische tonen van citrus en guave. In onze rode wijn proef je de smaak van rode bessen en exotisch, kruidige tonen. De rode wijn is lekker bij een Zuid-Afrikaanse ‘braai’: barbecue. De traditionele ‘sosaties’ (kerrie-kebabsticks) zijn een heerlijk gerechtje bij de wijn.

  Bekijk het recept voor sosaties hier