boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Vraag het elkaar: Hoe versier ik mijn tafel?

  Vraag het elkaar: Hoe versier ik mijn tafel?

  Voor een mooi gedekte tafel hoef je helemaal niet je portemonnee leeg te trekken. Op keukentafel.nl verzamelden we veel tips van Coop-klanten. Zo wordt jouw etentje zeker een succes!

  waxinelichthoudertjes met wijnglazen - Diana Slingerland

  Ondersteboven

  Diana Slingerland: “Doe in zes kleine glazen waxinelichtjeshouders wat water en kleine bloemetjes. Zet zes grote wijnglazen ondersteboven eroverheen. Leg vervolgens op de voet van elk wijnglas een waxinelichtje. Zet ze op een rij in het midden van de tafel.”

  tafelziel

  Onder zeil

  Floor Heslenfeld: “Ik werk graag met grote vellen hobbykarton. Daar knip ik mooie figuren uit, die ik zelf heb getekend of overgetrokken. Maak grote afbeeldingen en gebruik knalkleuren. Vooral kinderen worden daar erg blij van. Voor een feestelijk versierde tafel heb je niet meer nodig dan karton, een potlood, lijm, een schaar en een transparant tafelzeil om de tafel en de versieringen te beschermen. Maak de kartonnen versieringen en leg het tafelzeil eroverheen. Zelf geen zin om te knutselen? Op tafelziel.nl zijn ook heel leuke en feestelijke decoraties te koop!”

  Meer weten? tafelziel.nl.

   

  Kruidentuintje op tafel

  Alver van Vuren: “Ik kweek zelf kruiden, dus ik heb heel veel kruidenpotjes. Tijdens feestelijke diners zet ik kleine potjes met verschillende verse kruiden neer. Leuk voor het oog, maar ook voor de neus.”

  Altijd anders

  Sandra van Limpt: “Voor speciale dagen maak ik samen met onze zoon decoraties. Zo ziet de tafel er altijd weer anders uit. We beschilderen glazen met glasverf, maken placemats, vouwen servetten in mooie vormen of maken vaasjes van glazen potjes. Als het er maar feestelijk uitziet.”

  gekleurde drankjes

  Kies voor kleur

  Janneke Droogsma: “Maak zelf gekleurde drankjes van natuurlijke kleurstoff en! Je hoeft alleen maar een paar druppels kleurstof – verkrijgbaar via websites voor taartenbakken – in een glas met water of 7up te doen en je hebt een feestelijk drankje. Persoonlijk vind ik het glas met 7up het mooist, omdat je de bubbels een beetje ziet. De kleurstoff en proef je verder niet. Je kunt het glas nog feestelijker maken met een suikerrandje van suiker en citroensap.”

  Versier je de tafel of de man?

  Saskia Weykamp: “Kaarsen en bloemen doen het altijd goed op een tafel. Net als een mooi tafelkleed en linnen servetten, maar de echte aandachtstrekker moet toch wel het eten zijn! Mooi gepresenteerd op je beste servies, met aandacht voor de garnering. En als je niet je tafel, maar je tafelheer wilt versieren, bak dan een goede biefstuk, gooi verse frieten in de frituur en zet een pot mayonaise op tafel. Trek een spannend jurkje aan met je sexy hakken en je hebt gegarandeerd een succesvolle avond.”