boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Van je buren moet je het hebben

  Van je buren moet je het hebben

  Vijf dagen per week maakt Jenneke Sielias (61) een bordje eten extra klaar voor haar buurvrouw, mevrouw Nederveen (85). Op 26 september is het weer Burendag, een goede reden om bij de dames aan te schuiven.

  Jenneke: “Ik heb altijd voor veel mensen gekookt. Ik kom uit een groot gezin en we hebben zelf vier kinderen. Ze zijn inmiddels allemaal de deur uit, maar ik kook nog steeds grote porties. Sinds drie jaar kook ik namelijk via Thuisafgehaald voor buurtbewoners. Op die dagen komen de grote pannen uit de kast. Ik kook heel divers: van boerenkoolstamppot tot risotto. Mijn vaste Thuisafgehaald-klanten vragen regelmatig naar mijn lasagne, een recept van een Italiaanse kapster. Ik maak het al dertig jaar en iedereen is er dol op. Via Bijzonder Thuisafgehaald (zie kader) werd ik gekoppeld aan meneer en mevrouw Nederveen, een straat verderop. Twee keer per week kookten we voor hen. Na een halfjaar overleed meneer en bleven we voor mevrouw koken. We zagen dat ze niet goed at op de andere dagen. Ik heb haar dochter opgebeld en nu kook ik vijf dagen per week voor mevrouw. Het is een co-productie. Ik kook, mijn man doet de afwas en brengt het bij haar langs. Dat doet hij altijd met een rieten mandje. De halve buurt probeert te raden wat erin zit. Mevrouw Nederveen is een heerlijk mens met gevoel voor humor. Ze is een dankbare klant om voor te koken. Ze vindt namelijk alles lekker. Ik kan haar gerust nacho’s of wraps voorzetten. ‘Wat is dit dan nou weer, Jenneke?’ vraagt ze me dan. Maar ze eet alles met smaak op. Ik ben blij dat wij dit voor haar kunnen doen. En ik vind: delen is het nieuwe hebben. Ik heb leuke contacten opgedaan via het koken. Op ons veertig jaar huwelijksfeest waren mevrouw Nederveen en al mijn andere vaste klanten aanwezig. Het is toch een beetje familie van ons geworden.”
  Mevrouw Nederveen: “Mijn dochter kende Thuisafgehaald al en heeft geregeld dat Jenneke voor ons kwam koken, zodat ik me daar geen zorgen om hoefde te maken. Jenneke kookt heerlijk. Echt vers en zelfgemaakt. Dat is te proeven. Soms vraag ik zelfs om een extra portie als mijn kinderen willen mee-eten.”

  Meer weten? burendag.nl

  Thuisafgehaald

  Bij Thuisafgehaald kunnen buurtgenoten voor een vergoeding een bordje eten bij je afhalen. Bijzonder Thuisafgehaald is een aparte afdeling voor mensen die (tijdelijk) extra ondersteuning rond de avondmaaltijd kunnen gebruiken.

  Meer weten? thuisafgehaald.nl

  2 Reacties op Van je buren moet je het hebben

  1. 21 september 2016 op 12:06 #
   Lasagne van Jenneke Sielias
   Graag zou ik het recept ontvangen van de lasagne van Jenneke Sielias. Die ze heeft gemaakt voor haar buurvrouw. Kan het recept op de site niet vinden. (keukentafel nr. 4) B.V.D met vr.gr. Anja

  Geef een reactie