boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Toppers van toen

  Toppers van toen

  Vroeger was alles beter wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker voor toetjes en daarom serveren we vandaag nog steeds de toppers van toen.

   Warme appeltjes

  Annemieke van Haaften: “Deze warme appeltjes heb ik zelf bedacht en maak ik sinds ik een magnetron heb. Ik gebruik gewoon de appels die op de fruitschaal liggen. De soorten variëren dus wel eens. Ik heb het recept een keer aangepast; de kaneel was op en toen bleek dat het ook heerlijk was met kardemom en een beetje vanille! Maar mijn favoriet is toch wel de variant met gemberpoeder: subtiel van smaak zonder dat de gember overheerst. Het is een écht smultoetje, want lekker kleverig en zoet.

  warme appels toetjes van toen

  Karamelvla met peer

  Marjan Drost-Oosterveen: “Dit toetje vond ik ooit online. In het origineel wordt gebruik gemaakt van maïzena, maar ik vervang dat altijd door custardpoeder. Dat geeft extra smaak aan de vla. Door de karamel lichter of juist donkerder te laten kleuren bepaal je zelf de sterkte van de karamelvla. Het is nog nooit mislukt bij mij, maar let er wel op dat je niet roert als de suiker karamelliseert en geduldig wacht totdat de melk warm genoeg is om de karamel weer op te lossen. Dek de vla af met een vel huishoudfolie (óp de vla). Zo voorkom je dat er een vel op komt. Vervang de peer en chocoladekoekjes eens door stoofpeertjes en speculaas. Lekker winters!

  toetjes van toen karamelvla met peer

  Hangop met vers fruit

  Maris Uitbeijerse: “Een paar jaar geleden tijdens een etentje met collega’s proefde ik voor het eerst hangop. Wat een lekker fris toetje! Ik maak het sindsdien regelmatig. Zonder suiker en met alleen rood fruit. Heerlijk! Geen rood fruit? Schep er dan eens bosvruchten- of bramenjam door. Of
  serveer de hangop eens met appelrasp, gewelde rozijnen, gehakte walnoten en wat honing. Ik maak het gerecht vaak in het weekend en dan begin ik eraan 3 uur voordat we aan het dessert toe zijn. Dan is de hangop lekker vers.”
  toppers van toen hangop met vers fruit

  Hemelse modder

  Dit toetje is lekker met vers rood fruit. Extra feestelijk: doop een paar aardbeien (met kroontje) deels in de gesmolten chocolade en serveer ze op de mousse.

  toppers van toen hemelse modder