boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Tomatensoep doet het altijd goed!

  Tomatensoep doet het altijd goed!

  Wie wordt er nu niet blij van een kop verse tomatensoep? Precies! Daarom vroegen wij drie lezers naar hun speciale tomatensoeprecept. Maak kennis met de omfietssoep van Gerda Blom, de rode soep van oma Yvonne en de pittige soep van Yunus.

  Soep met Turkse ballen

  Yunus Bakir geeft graag zijn eigen draai aan recepten. “Koken volgens de ingenieursmentaliteit,” noemt hij het. “Dat wil zeggen met zo min mogelijk moeite en ingrediënten iets lekkers op tafel zetten,” legt de student luchtvaart- en ruimtevaarttechniek uit. “Eigenlijk maak ik nooit twee keer hetzelfde gerecht, maar deze soep moest ik wel opschrijven, zo lekker vond ik ‘m. De combinatie van de pittige soep en de bite van de Turkse köfte-balletjes is perfect. De crème fraîche zorgt ervoor dat je kunt genieten van de pittigheid zonder je mond te verbranden. Het verzacht namelijk de smaak. Overigens heb ik hem nu twee keer gemaakt en mijn huisgenoten vinden ‘m heerlijk!”

  Pikante soep met kofteballetjes_Coop keukentafel-219-1

  Pittige tomatensoep met köfte-balletjes van Yunus Bakir

  Soep om voor om te fietsen

  Het café van Gerda Blom ging in de herfst van 2014 dicht. “We zijn met pensioen gegaan,” aldus Gerda. De mensen in de buurt missen vooral haar tomatensoep mét ballen. Lang was dit de omfietssoep voor fanatieke wielrenners in de kop van Noord-Holland. “Het is een soep die iedereen eigenlijk altijd lekker vindt. Ik had hem dan ook standaard in porties in de diepvries liggen, snel klaar voor spontane gasten. Het recept heb ik gekregen van een kok die ooit een keer voor ons heeft gewerkt. Nog steeds wordt er bij elk familiefeest om gevraagd. Grappig, want de soep is heel simpel om te maken.” Het grote geheim? Hij ziet eruit als tomatensoep, smaakt naar tomatensoep, maar bevat geen verse tomaten!”

  omfietssoep

  De omfietsoep van Gerda Blom

  Soep met sap

  ‘Oma, maak je weer rode soep?’ kreeg Yvonne Meulhof in de afgelopen jaren regelmatig te horen van haar kleinkinderen. Zoals een echte oma betaamt, heeft Yvonne alles over voor haar kleinkinderen en stond ze urenlang te zwoegen in de keuken. “In het begin maakte ik ‘m altijd met verse tomaten, omdat we lange tijd een moestuin hadden,” vertelt Yvonne. Omdat het toch wel een klusje was, ben ik gaan bedenken hoe ik de soep sneller kon klaarmaken.” Tomatensap bood uitkomst. Soms gebruikt ze de normale variant, de andere keer de variant tomaten én groenten. “Het is een soep met enorm veel vitamines. Ik leuk ‘m verder op met stukjes verse tomaat, kruiden en gehaktballetjes. Die kook ik overigens wel eerst, anders krijg je van die gekke frutseltjes in de soep. Mijn kleinkinderen vinden deze variant de allerlekkerste. Hij zal nog vaak gegeten worden in de familie.”

  Rode soep Yvonne_Coop keukentafel-201-1

  De rode soep van oma Yvonne

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie