boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Tijd voor de winter-APK!

  Tijd voor de winter-APK!

  In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok weer een uur achteruit. Is je lichaam alleen wel klaar voor de wintertijd? Neem een momentje voor de wintercheck!

  Wat te doen tegen een droge huid?

  Schilfers in je kleren, jeukende huid: in de wintermaanden heeft je het grootste orgaan van je lijf flink wat te verduren. Wil je wat doen tegen die gortdroge huid? Gebruik dan minder zeep! Ook is een een korte douche en – hoewel de verleiding groot is om de kraan lekker heet te zetten op koude dagen – een minder warme douche aan te raden. Na het douchen smeer je jezelf in met olie. Douchen met olie heeft namelijk geen zin aangezien de olie vooral in het doucheputje verdwijnt en niet op jouw lichaam blijft zitten.

  Lippen zijn gevoeliger voor de effecten van een droge lucht dan de rest van het lichaam. Om droge lippen tegen te gaan, breng je meerdere malen per dag een verzorgende lipbalsem aan. Ook voor het slapengaan! Het voorkomt pijnlijke, gebarsten lippen.

  Hoe los je het tekort aan zonlicht op?

  In de winter laat de zon zich minder vaak zien en als je een echte koukleum bent die op een kantoor werkt, kom je maar weinig buiten. Hierdoor maakt het lichaam in de winter minder vitamine D aan. Om die reden is het goed om vitamine D-tabletten te slikken als het kwik daalt. Ook kun je wat meer fruit eten voor de nodige vitaminen.

   

  Hoe blijf je gezond eten?

  In de winter zijn niet alle soorten groenten en fruit te krijgen, maar dat is geen reden om minder groenten en fruit te eten. Juist nu kan het lichaam wat extra gezonde producten gebruiken, dus blijf vooral veel vers eten! Door het beperkte aanbod staat er misschien vaker hetzelfde op het menu, maar hoe erg is dat? Je lost dat op door steeds iets anders te maken met bloemkool. Dan gaat het nooit vervelen. En een wortel om op te knabbelen is altijd lekker tussendoor!

  Hoe val je af zonder dieet?

  Van een dieet wordt niemand gelukkig én ook niet dunner. Op het moment dat je merkt dat je broeken bij jouw dijen iets strakker beginnen te zitten, is het te adviseren om je hoeveelheid avondeten te minderen. Je hoeft hiervoor niet alles te wegen en vetvrij te bakken, maar simpelweg door een schep minder te nemen. Uiteraard is het slim dit alleen met rijst, pasta en aardappelen – de koolhydraten – te doen en niet met je groenten.

  S.O.S. tegen statisch haar

  In de winter krijg je snel een ontzettende statische knetterkop. Dat heeft alles te maken met positief geladen deeltjes in de lucht die zich samenklonteren aan het haaroppervlak. Hoe droger het haar en hoe droger de lucht, hoe meer statisch je haar wordt. Omdat de lucht in de winter droger is dan normaal, gaan de deeltjes zich afstoten en de haren omhoog staan en knetteren. Het helpt om het haar zo min mogelijk te föhnen en het aan de lucht te laten drogen. Ook plastic kammen en borstels moet je vermijden. Verder is het slim te kiezen voor verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat je haar niet te droog wordt. Haarlak werkt ook goed tegen statisch haar.

  Wanneer begin je met sporten?

  De verleiding is groot om met het oppakken van een strak trainingsschema te wachten tot het nieuwe jaar, maar doe dat nu eens niet. Begin nu alvast en zorg ervoor dat je hartslag meerdere keren per week boven de 100 komt. De feestmaanden komen eraan en door nu al te beginnen, eet je met Sinterklaas en Kerstmis zelfs minder doordat je de kilo´s die je tegen die tijd kwijt ben, niet meer eraan wilt hebben. Kies bijvoorbeeld voor zwemmen!

   

  Wat zijn jouw gouden wintertips? Laat het ons weten in een reactie op dit bericht!

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie