boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Theetijd!

  Theetijd!

  Thee is een veelzijdig drankje. En hoeft echt niet meer alleen rond vier uur. Deze drank kan op elk moment. Bijvoorbeeld als lekker (en gezond) alternatief op een alcoholvrije avond.

  THEE BIJ HET DINER

  In steeds meer restaurants spelen ze in op de alcoholvrije gast met een echte theekaart. Welke thee is lekker waarbij?

  • GROENE THEE past goed bij vis en kip, maar ook bij de Aziatische keuken.
  • ZWARTE THEE is als rode wijn: hij werkt het best bij volle romige gerechten zoals vleesgerechten of curries.
  • WITTE THEE helpt bij pittige gerechten. Deze thee neutraliseert de smaak. En omdat hij de mond weer schoonspoelt, is witte thee de perfecte thee tussen twee gangen door.
  • NAGERECHT Zoet (vooral toetjes met vanille en karamel): rooibos thee. Chocolade: zwarte thee. Kaasplankje: witte thee.

  NAZOMERAVOND THEE

  Een zwoele avond en je hebt zin in een drankje. Een longdrinkglas? Check! IJs? Check! Een rietje? Check? Alcohol? Nee. En dat blijkt helemaal geen slecht idee (vooral de volgende ochtend). Deze drie recepten zijn ware winnaars.

  • CRANBERRY PEPER THEE-COCKTAIL: Zet een kopje cranberry groene thee en zoet dit eventueel met een beetje suiker. Laat de thee afkoelen en voeg er 3 ringetjes rode peper aan toe en een hand fijngemaakte ijsblokjes. Direct serveren in een longdrinkglas met een rietje.
  • LONG ISLAND MOCKTAIL: Meng een half glas cola met een half glas 7Up en een beker afgekoelde zwarte thee. Serveer in een longdrinkglas met fijngestampt ijs en decoreer met een schijfje citroen.
  • ORANGE EARL GREY ICED TEA: Zet een kop sterke earl grey thee en laat een sinaasappelschilletje 5 minuten in het warme water trekken. Verwijder de theezakjes en schil en mix de thee met een half kopje sinaasappelsap, een scheutje water en eventueel een beetje honing naar smaak en zet weg in de koelkast tot gebruik.

  Thee voor koffieleuten

  Afkicken van koffie is vaak lastig, omdat je dan opeens geen cafeïne meer in je bloed krijgt. Gevolg: prikkelbaarheid en hoofdpijn. Je kunt je koffieconsumptie ook afbouwen met thee. Want hoewel minder bevat thee ook cafeïne. Maar daarnaast bevat groene thee bijvoorbeeld ook antioxidanten die het lichaam beschermen tegen ziekte.