boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Tekenen op de tafel van Sanna Leupen

  Tekenen op de tafel van Sanna Leupen

  Best leuk zo’n luxe tafelkleed dat eens per jaar uit de kast komt. Een stuk origineler is een kleed dat je zelf versiert en beschrijft. Met een rol wit papier en stiften maak je in een handomdraai een vrolijke creatie passend bij elke sfeer.

  Bij illustrator Sanna Leupen is tekenen op het tafelkleed vaste prik bij elk feestelijk diner. “Mijn kinderen vinden het ontzettend leuk om de gasten te verrassen met hun mooie tekeningen en grappige teksten op het tafelkleed. Ze leven zich urenlang uit en familie en vrienden zijn elke keer weer onder de indruk van het eindresultaat.”
  Zin om aan de slag te gaan met dit idee? Schrijf bijvoorbeeld het menu op het kleed zodat gasten weten wat ze gaan eten of trek het bestek, de borden en de glazen om. Je kunt ook stiften op tafel leggen tijdens het diner, zodat gasten zelf wat kunnen schrijven of tekenen tussen de gangen door. Er is niet veel voor nodig: wit papier op een rol (verkrijgbaar bij een kantoorboekhandel) en wat stiften of pennen.

  Sanna’s tekentips:

  • Goed kijken, is het halve werk! Kies iets leuks uit om na te tekenen en bestudeer het uitvoerig. Alsje niet weet wat je moet tekenen, ga dan voor een stilleven op tafel of een portret van degene die tegenover je zit.
  • Gebruik je fantasie en maak verschillende vormen, motieven, lijnen en arceringen.
  • Een tekening wordt boeiender om naar te kijken als je ook iets met de achtergrond doet. Kleur die in of gebruik een patroon, lijnen of een schaduw.
  • Leg voor de zekerheid iets onder het kleed, dan is het niet erg als de stiften door het papier heen drukken.

  Zoek je inspiratie voor mooie sierletters? Kijk eens hier voor ideeën.