boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Start de tijd!

    Start de tijd!

    Annet werkt op de groenteafdeling bij Coop Walraven in Nijmegen. Ze is een wandelend kookboek en weet precies wat er in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt én betaalbaar is. Bepaal hoe lang je in de  keuken wilt staan en start de tijd. 

    kandijkoek

    10 minuten

    Feestelijke koekenmousse
    4 PERSONEN
    • 1 pakje Dr. Oetker vanillepudding • 1/2 lt volle melk • 1 doos Markant kandij koeken • 1 el suiker • 1/2 lt slagroom • keukenmachine
    17.45 Klop de vanillepudding op met de volle melk.
    17.47 Neem 6 koekjes uit de doos en breek ze in kleine stukjes. De rest van de koekjes maal je fijn in de keukenmachine. Klop de suiker en de slagroom lobbig en voeg de fijngemalen koekjes toe.
    17.50 Meng de slagroom met de vanille pudding en spatel de kleine stukjes koek erdoor. Laat dit even opstijven in de koelkast.

    Ananas

    15 minuten

    Bbq-kipspiesen
    4 PERSONEN
    • 8 satéprikkers • 600 gr kipfilet • Conimex marinade (naar smaak) • 1 verse ananas • 1 rode puntpaprika • 1 stokbrood • zoete chilisaus
    17.30 Leg de satéprikkers in water. Dat voorkomt dat ze verbranden op de barbecue. Snijd de kipfilet in gelijke stukken en marineer ze ongeveer 15 minuten in de marinade.
    17.35 Snijd de ananas en puntpaprika in stukjes. Maak de stukken niet te klein, want je moet ze aan een satéprikker kunnen rijgen.
    17.45 Rijg de stukken kipfilet, ananas en paprika om en om op de prikkers. Bak de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue. Keer ze halverwege. De spiesen zijn klaar als de kip helemaal gaar is. Serveer met stokbrood en zoete chilisaus.

    Zalm

    30 minuten

    Gewokte zalm met krieltjes en groenten
    4 PERSONEN
    • 600 gr zalm • 1 teen knoflook • 3 el olie • peper (naar smaak) • zout (naar smaak) • 1 tl Knorr aromat • boter om in te braden • 600 gr Bourgondische krieltjes (zakje) • 1 zakje oosterse roerbakmix
    17.40 Snijd de zalm in blokjes van 2 centimeter. Maak een marinade van olie, uitgeperste knoflook peper, zout en aromat en doe de zalmblokjes erin.
    17.50 Smelt een klontje boter in de pan en bak hierin de krieltjes. Bak in een andere pan de roerbakgroenten.
    18.00 Bak in nog een andere pan de zalm op hoog vuur aan beide zijden. De zalm mag roze zijn van binnen. Doe alles bij elkaar en serveer direct.

    Nog geen reacties.

    Geef een reactie