boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Snelle recepten van Coop | Keukentafel.nl

    Start de tijd!

    Annet werkt op de groenteafdeling bij Coop Walraven in Nijmegen. Ze is een wandelend kookboek en weet precies wat er in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt. Jij bepaalt hoe lang je in de keuken wilt staan en Annet doet een suggestie met deze snelle recepten.

    Alle recepten zijn voor 2 personen.

     

    15 minuten: tomatenschotel

    • 4 tomaten
    • 4 el slasaus
    • peper
    • zout
    • 6 eieren
    • 1 klontje boter
    • 3 el geraspte kaas

    18:00

    Snijd de tomaten in plakjes en leg ze in een schaal. Besmeer de tomaten met een laagje slasaus en bestrooi met peper en zout.

    18:08

    Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Smelt de boter in een grote koekenpan en giet de geklutste eieren erbij. Blijf roeren totdat het mengsel is gestold.

    18:14

    Verdeel de gebakken eieren over de tomaten en strooi de geraspte kaas eroverheen. Laat de kaas even smelten en serveer direct. Lekker met vers wit brood!

     

    25 minuten: asperges uit de oven

    • 500 gr geschilde asperges
    • 2 el pesto
    • 1 kipfilet
    • 2 el ketjap
    • 1 rode paprika
    • 1 half bakje champignons
    • 4 augurken
    • 1 klontje boter
    • 1 stukje brie
    • peper
    • zout

    17:30

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de asperges in 5 stukken en zet ze op in koud water met een beetje zout. Kook ze 3 minuten, schep ze uit het vocht en laat goed uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze in ketjap. Snijd de rode paprika, champignons en augurken in blokjes.

    17:40

    Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet snel bruin. Voeg de groenten toe en schep alles goed om.

    17:45

    Doe het mengsel in een ovenschaal en beleg met kleine stukjes brie. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven en serveer direct.

     

    30 minuten: witlof zomerstamp

    • 1 pakje Peka aardappelpuree
    • 2 stronkjes witlof
    • 150 gr ham
    • 8 plakken kaas
    • peper
    • zout
    • nootmuskaat

    17:45

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de harde kern uit de stronkjes witlof en snijd de rest in stukjes. Zet op met koud water en laat 3 minuten koken. Na het afgieten goed laten uitlekken.

    17:50

    Snijd de ham en de helft van de plakken kaas in stukjes en roer alles door de aardappelpuree. Roer het uitgelekte witlof erdoorheen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe het mengsel in een ovenschaal en leg de overgebleven plakken kaas erop.

    17:55

    Zet de schotel 20 minuten in de oven en serveer direct.

    Nog geen reacties.

    Geef een reactie