boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Start de tijd!

    Start de tijd

    Annet werkt op de groenteafdeling bij Coop Walraven in Nijmegen. Ze is een wandelend kookboek en weet precies wat er in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt én betaalbaar is. Bepaal hoe lang je in de keuken wilt staan en start de tijd.

    Alles is voor 2 personen.

    15 minuten: Tosti met salami, bosui en champignons

    • 1 ongesneden casino witbrood
    • 4 bosuitjes
    • ½ bakje champignons
    • 1 klontje bakboter
    • plakjes salami (hoeveelheidnaar keuze)
    • plakjes kaas (hoeveelheid naar keuze)
    • sambal
    • tostimaker

    17.45:
    Snijd 4 plakken van 1 cm van het witbrood. Snijd de bosui in ringetjes en snijd de champignons in plakjes.

    17.50:
    Verhit de boter in een pan en bak de champignons en de bosui op hoog vuur even aan. Beleg 2 sneden brood met de kaas, het champignon/bosui-mengsel en de salami. Leg de andere sneden brood erbovenop. Houd je van pittig? Smeer een laagje sambal op het brood.

    17.55:

    Rooster de tosti’s in 5 minuten goudbruin in de tostimaker.

    20 minuten: Mosterdsoep

    • 1 ui
    • 1 klontje boter
    • 4 el grove mosterd
    • 4 el fijne mosterd
    • 1 ½ liter water
    • 3 groentebouillonblokjes
    • 3 el bloem
    • 5 el water
    • peper zout
    • 1 scheutje kookroom
    • 30 gr Top! van Coop vries vers gerookte zalmfilet

    17.40:
    Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Voeg de mosterd, het water en de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Laat de soep even koken.

    17.50:

    Doe de bloem met een beetje water in een schaaltje en maak er een papje van. Voeg het toe aan de soep.

    17.55:

    Breng de soep op smaak maken met peper en zout en doe er een scheutje room bij. Snijd de zalmfilet in stukjes en verdeel ze over de borden. Verdeel de soep over de borden.

    30 minuten: Hete bliksem met kastanjechampignons

    • 1 rookworst
    • 2 Dijkmans zoete appels
    • 2 Goudreinetten
    • 2 conference peren
    • 1 bakje gesneden kastanjechampignons
    • 1 klontje bakboter
    • 1 pak Peka aardappelpuree
    • peper
    • zout
    • nootmuskaat
    • stamper

    17.30:
    Zet een pan water op en breng het water aan de kook. Haal de pan van het vuur als het water kookt en doe de rookworst erin erin als het water niet meer kookt. Schil de appels en de peren en snijd ze in kleine stukjes. Zet op met voldoende water en kook ze gaar. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in een klontje boter.

    17.50:
    Giet de appels en peren af en laat ze even uitlekken. Stamp alles fijn met de stamper en meng de aardappelpuree erdoorheen. Zorg ervoor dat de aardappelpuree warm genoeg is. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de kastanjechampignons erdoor en snijd de
    worst in plakjes.