boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Start de tijd!

    Start de tijd!

    Annet werkt op de groenteafdeling bij Coop Walraven in Nijmegen. Ze is een wandelend kookboek en weet precies wat er in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt. Jij bepaalt hoe lang je in de keuken wilt staan en Annet doet een suggestie.

    Alle recepten zijn voor 2 personen.

    15 minuten: Gehaktbrood

      • 1 klontje boter
      • 500 gr gehakt
      • 250 gr roerbakgroenten champignon
      • 1 flesje Conimex zoetzure woksaus
      • 1 Markant Ciabatta
      • 1 bakje Bieze knoflooksaus
      • 6 plakken kaas
      • 6 plakken ham

    17:45
    Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak het gehakt rul in een klontje boter. Bak de groenten even mee.

    17:50
    Voeg de woksaus toe. Hoeveelheid naar keuze. Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Besmeer beide helften met knoflooksaus. Verdeel het gehaktmengsel over de ciabatta.

    17:51
    Leg de plakken kaas en ham erop en leg de ciabatta’s 9 minuten in de oven.

    25 minuten: Gevulde tomatensoep

    • 1 kg trostomaten
    • 2 bouillonblokjes
    • 1 halve ui
    • 250 gr soepgroenten
    • 1 scheutje room
    • peper
    • zout
    • roerzeef

    17:35
    Snijd de tomaten in stukken. Doe ze in een pan, zorg dat ze nét onder water staan en breng het water aan de kook. Doe de bouillonblokjes en de ui erbij. Laat even pruttelen tot de tomaten gaar zijn.

    17:45
    Haal de tomaten door een roerzeef. Plaats de pan terug op het vuur en doe de soepgroenten en het scheutje room erbij. Laat de soep nog enkele minuten koken.

    17:53
    Breng de tomatensoep op smaak met peper en zout. Houd je van zoet? Doe dan 2 eetlepels appelmoes erbij.

    30 minuten: Pittige kip

    • bakboter
    • 300 gr kipfilet
    • 1 ui
    • 1 bakje champignons
    • 7 el ketjap
    • 7 el ketchup
    • 7 el azijn
    • 7 el pindakaas
    • peper
    • zout
    • 1 tl sambal
    • 1 pakje Peka aardappelpuree

    17:30
    Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze aan in een klontje boter. Snipper een ui en voeg toe aan de kipstukjes. Snijd de champignons in partjes en bak ze op hoog vuur met een klontje boter.

    17:50
    Meng ketjap, ketchup, pindakaas en azijn in een pan. Voeg de kip en de champignons toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg voor extra pittige kip sambal toe. Laat alles nog even goed warm worden. Maak de aardappelpuree klaar zoals staat omschreven op de verpakking.

    Nog geen reacties.

    Geef een reactie