boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Smeer maar in je haar!

  Waarom dure haarproducten aanschaffen als je met een beetje slimmigheid, creativiteit én Coop zelf de beste haarverzorgingsproducten kunt maken? Vooral nu het steeds kouder wordt en de verwarming op volle toeren draait, is het fijn je haren af en toe eens flink te verwennen!

  Een avond vol avocado

  Debby Wouters zweert bij een masker van avocado, honing en olijfolie.

  “Ik heb een flinke bos haar, dus om ervoor te zorgen dat ik genoeg heb om erin te smeren pureer ik twee avocado’s. Daar voeg ik een eetlepel honing aan toe en een goede scheut olijfolie. Het mengel masseer ik vervolgens in mijn natte haar. Dat laat ik een half uurtje zitten en spoel ik uit met lauwwarm water. Uitspoelen kan zowel in de wasbak als onder de douche. In dat laatste geval wordt mijn huid ook meteen lekker zacht.”

   

  Doe mij maar een pilsje

  Volgens Heleen Boutse is pils niet alleen om te drinken.

  “Hoe ik aan de tip ben gekomen, weet ik niet eens meer; zolang gebruik ik al pils al haarversteviger. Het zou me niets verbazen als ik via mijn oudtante aan deze tip ben gekomen. Zij loste alles op met gekke producten. Ik kam om de drie dagen een beetje pils door mijn korte, natte haar en het zit voor drie dagen goed. Het ruikt niet, het plakt niet en wat overblijft drink ik lekker op!”

   

  Azijn is fijn

  Azijn doet het niet alleen goed in de salade, maar ook op het hoofd van Mina Kooyman.

  “Ooit las ik in een blad dat azijn goed werkt als anti-klitmiddel na het douchen. Ik geloofde er niets van! Totdat ik een keer ’s avonds laat zonder conditioner zat en ik wel een fles azijn in huis bleek te hebben. Ik probeerde het voor de grap en azijn bleek een tovermiddel te zijn voor mijn stugge krullen. Sindsdien gebruik ik niets anders: na elke wasbeurt spoel ik een schaaltje azijn door mijn haar. In laten werken hoeft maar een halve minuut.”

  Gaan met die banaan

  Banaan en olijfolie zijn de haartovermiddelen van Suze Broeks.

  “Een bananenmasker is perfect voor mijn droge haar dat ook nog eens is beschadigd door het verven. Ik meng de banaan en de eetlepel olijfolie goed door elkaar met een staafmixer. Dan zet ik het goedje een kwartier in de ijskast om het iets steviger te laten worden. Vervolgens was ik mijn haar en daarna breng ik het masker aan. Ik laat het kwartier intrekken en spoel het daarna goed uit. Mijn haar is gevoed en voelt zacht aan.”

   

  Geen wit voetje, maar een wit hoofd

  Nathalie van Santen eet yoghurt bij het ontbijt en smeert het in het weekend op haar hoofd.

  “Twee keer per maand gebruik ik de zaterdagochtend om uitgebreid te tutten. Ik neem dan een zelfgemaakt masker van een klein schaaltje yoghurt waar ik 1,5 theelepel olijfolie doorheen roer. Ik breng het masker op mijn natte haar aan en wikkel mijn haar vervolgens in folie. Hierdoor werkt het masker nog beter en hoef ik niet bang te zijn dat mijn masker lekt en vlekken maakt in huis. Na het uitspoelen glanst mijn haar enorm. Ik heb er zeker 1,5 week plezier van.”

   

  Feitjes

  • Een gemiddeld mens heeft 150.000 haren op zijn hoofd.
  • Haar groeit gemiddeld 1 centimeter per maand.
  • Ieder mens verliest 50 tot 100 haren per dag.

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie