boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De smaakmakers van midden Nederland

  De smaakmakers van midden Nederland

  De herfst is in het land. Onze smaakmakers uit midden Nederland koken met de stoere smaken van dit seizoen. Proef het najaar in het hart van Nederland!

  Op een steenworp afstand van Domstad Utrecht liggen de historische stadjes IJsselstein en Montfoort. Omringd door veel groen dat nu langzaam oranje, bruin en rood kleurt. Hier grazen de koeien nog even op de uiterwaarden van rivier de Hollandse IJssel voor ze naar hun warme winterstal verkassen. De frisse herfstlucht maakt ons hongerig. En dat is maar goed ook, want onze smaakmakers zijn druk in de weer met hun favoriete streekproducten. Hoogste tijd om de gezellige keuken van boerderij Neder-Oudland op te zoeken! Want daar komen vandaag de smaken van Midden-Nederland samen. Robert uit Soest pakt uit met zijn prijswinnende ‘Utregse’ pannenkoek met Vocking leverworst. Onze Betuwse bioboer Giel haalt de herfst in huis met zijn oven geroosterde zoete en heerlijk aardse rode bieten. En natuurlijk mag vis niet ontbreken in een special met waterprovincie Flevoland: de broers Post van Urk toveren met hun warmgerookte zalm een oer-Hollandse stamppot om tot iets speciaals. Onze conclusie: als het om smaak gaat, schiet deze regio midden in de roos.

  Robert de Bruijn (35) uit Harmelen bakt Utregse pannenkoek met Vocking-worst

  Robert de Bruijn (35) uit Soest is chefkok bij restaurant Kortjak in Harmelen, midden in het Groene Hart. In 2014 won hij de originaliteitsprijs op het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken bakken. Speciaal voor ons bakt hij een echte Utregse pannenkoek met Vocking-worst!

  Bekijk hier het recept voor Utregse pannenkoek met Vocking-worst

  Harm, Gerrit en Frans Post (49,45 en 30) uit Urk maken andijviestamppot met warmgerookte zalm en gekarameliseerde boter

  Harm, Gerrit en Frans Post (49, 45 en 30) van Urk zijn visrokers. Als ‘Jongens van de Fant’ zijn ze een begrip op Urk en ver daarbuiten. In 2015 verkoos de Vissersbond hen tot ‘Held van de Smaak’ van Flevoland. Speciaal voor Coop maken de jongens een echt stoere andijviestamppot met zalm.

  Bekijk hier het recept voor Andijviestamppot met warmgerookte zalm en gekarameliseerde boter 

  Bioboer Giel Mulder (37) uit Buren trakteert op een Betuwse herfstsalade met ovengeroosterde bieten

  Giel Mulder (37) uit Buren is biologisch groente- en fruitteler. Tien jaar geleden bedacht hij de Biotas, exclusief voor Coop. Zo komt zijn oogst direct van het land in jouw keuken terecht. Voor deze herfstspecial tovert Giel een heerlijke Betuwse salade in elkaar. Wat een kleuren op je bord!

  Bekijk het recept van Giels herfstsalade met ovengeroosterde bieten

  Prachtige locatie: Neder-Oudland

  Tussen rivier de Hollandse IJssel en de Achtersloot ligt Bed & Breakfast Neder-Oudland. In een omgebouwde schapenschuur van boerderij ‘t Groenewoud logeer je op een schitterende, landelijke plek. Midden tussen de Black Angus-koeien. De foto’s in deze special zijn daar gemaakt. Meer weten? Kijk op: neder-oudland.nl