boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Voorjaarschoonmaak: poetsen doe je zó

  Voorjaarschoonmaak: poetsen doe je zó

  De voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Op www.keukentafel.nl hebben veel van mensen hun beste schoonmaaktip achtergelaten. Lees hier de gekste tips!

   

  Friteuse zonder vuil

  Diana Slingerland: “Vul je lege friteuse met water en voeg een vaatwas tablet toe. Zet de friteuse op de laagste stand en laat de tablet vanzelf oplossen. Zet de friteuse uit en laat ’m afkoelen. Al het vastgekoekte vuil kun je nu makkelijk weghalen.”

   

  Ramen met uitzicht

  Kim Kusters: “Moeten de ramen weer eens hoognodig gedaan worden en zie jij er tegenop omdat je ze nooit streeploos en schoon krijgt? Snijd een grote ui in vieren en voeg ’m toe aan je emmer met water. Het resultaat: streeploze, schone ramen.”

   

  Monique Wijers: “Zijn er na het wassen van de ramen toch nog strepen zichtbaar? Pak een oude krant, maak er een prop van en wrijf er mee over de strepen. En weg zijn je strepen!”

   

  Meubelmanie

  Dinie Schuurman: “Het boenen van de houten meubels moet nu eenmaal één keer in de zoveel tijd gebeuren. Probeer het eens met het laatste restje drap uit de theepot. Stop het in een doek, vouw de doek dicht en boenen maar. De kasten glimmen daarna weer als nieuw.”

   

  Yvonne Rietveld: “Krassen en beschadigingen op je houten meubels laat je verdwijnen door er met een walnoot overheen te wrijven totdat je er niets meer van ziet.”

   

  Esther van der Bijl: “Witte kringen op mijn gelakte tafel verwijder ik met de strijkbout. Eerst leg ik een theedoek op de kring. Ik zet de strijkbout op de laagste stand en ga ermee over de theedoek totdat de kring is verdwenen.”

   

  Weg met vieze luchtjes

  Angelique op den Velde: “Onze honden en katten brengen luchtjes met zich mee. Als de geur van de vloerbedekking te erg wordt, breng ik vlak voor het slapengaan wat baking soda aan op mijn vloerbedekking. De volgende dag zuig ik het op met de stofzuiger en alle vieze luchtjes zijn direct verdwenen.”

   

  Monique Roymans: “Soms kan de koelkast ineens ontzettend vies ruiken. De beste manier om deze luchtjes te laten verdwijnen is door er een halve citroen in te leggen. Ook een droog theezakje, een halve aardappel in een bakje ranja of een kopje gemalen koffie nemen de vieze luchtjes weg.”
  Lia Tielbeke: “Ik laat mijn huis geuren door een pannetje op te zetten met vloeibaar wasmiddel en water. Even aan de kook brengen en laten staan. Deze heerlijke geur gaat door het hele huis zweven. Handig om je hele huis weer fris te laten ruiken na een avondje frituren of gourmetten.”

   

  Zelf zilver- en koperpoets maken

  Daniël van der Hoeven: “Het poetsen van het zilver en het koper is geen gemakkelijk klusje. Wel met dit poetsmiddel! Ik maak het zelf van wat citroensap, honing, zout en azijn.”

   

  Witter dan witte was

  Ellen Dijkman: “Giet de inhoud van een halve fles schoonmaakazijn in het wasvakje van de wasmachine en wacht een uurtje. Doe de witte was in de machine en draai ’m op 95 graden Celsius met een klein beetje wasmiddel. Het resultaat: een stralende was.”

   

  Glimmen als een gek

  Jackie van Velzen: “Smeer het scheerschuim nu eens niet op je kin, maar op je sanitair. Goed uitsmeren, laten inwerken, afspoelen en een droog doekje erlangs halen. Vergeet vooral niet je spiegels mee te nemen. Daaropwerkt dit trucje ook heel goed.”

   

  Alida Hamelijnck: “Veel mensen krijgen hun fornuis niet streeploos schoon. Ook al wrijven ze eindeloos met een zachte, droge doek over de strepen heen. De gouden tip is baby-olie! Doe een klein beetje olie op een zachte doek en wrijf je fornuis hiermee op. Daarna glimt het als een spiegeltje.”

   

  Vlekken verwijderen

  Margriet Aarnoudse: “Vlekken in mijn stoffen bankstel ga ik te lijf met een papje van melk en keukenzout. Ik smeer dit op de vlek, laat het even intrekken en maak het met een borstel daarna gemakkelijk schoon.”

   

  Marieka Waalwijk: “In een huishouden met kinderen zit na verloop van tijd de muur vol vieze vingers. Opnieuw schilderen is een optie, maar waarom zou je? Wrijf eens met een stukje wit brood over de vlek. Succes gegarandeerd!”

   

  Handigheidjes

  Louise Riethoff: “Pannen worden altijd zo ontzettend vies en zijn lastig om schoon te maken. De oplossing? Gooi meteen na het eten wat soda met wat water in de pannen en laat dit op een laag vuurtje warm worden. Laat de pannen een kwartiertje staan en wrijf het vuil er daarna gemakkelijk vanaf.”

   

  Chrissie Hartjes:
  “Dure schoenpoetscrèmes hoef je niet meer aan te schaffen. Laat je schoenen weer glimmen door er met de binnenkant van een bananenschil over heen te gaan.”

   

  Weet jij ook nog een goede tip, laat hieronder je reactie achter!

  3 Reacties op Voorjaarschoonmaak: poetsen doe je zó

  1. R. Uffing
   30 maart 2015 op 17:02 #

   Last van nare geurtjes: van uw pedaalemmer afval bak in huis?

   Dit is mijn tip voor u: volg de stappen hieronder.

   Stap 1:

   Leg in de pedaalemmer afval bak, op de bodem: een paar velletjes keukenrol papier erin.

   De keukenrol papier vangt het lekkende afval vocht/rommel op. Mocht, de plastic afval zak gaan lekken.

   Stap 2:

   Leg op de velletjes keukenrol papier, een motten bal/geur bal erop.

   De motten bal/geur bal zorgt ervoor: dat u de nare geurtjes niet in uw huis gaat ruiken.

   Stap 3: Als laatste doet u er een plastic afval zak over de bak heen.

   Klaar! Zo heeft u geen last meer van nare geurtjes.

  2. Elly de Vries
   3 april 2015 op 21:53 #

   Tip gevonden op internet en met succes geprobeerd. Heeft u ook een veel gebruikte oven en dus is het glas van de opendeur wat bruin geraakt door vet en dergelijk? dit is makkelijk schoon te maken met wat as uit de openhaard of kachel op een vochtige doek te doen en de glasplaat hiermee oppoetsen. Even navegen met een schone vochtige doek en eventueel napoetsen met droge doek. Het is een natuurlijk schuurmiddel en dus gratis

  3. Marja
   8 april 2015 op 12:15 #

   Hallo, ik zou graag de verhoudingen weten van de koperpoetstip van Daniel van der Hoeven. Ik heb nogal wat koper en brasso enzo stinken en geven zoveel stof.

   Groetjes Marja

  Geef een reactie