boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  S.O.S: Wat te doen bij een nieuwjaarskater?

  S.O.S: Wat te doen bij een nieuwjaarskater?

  De jaarwisseling komt er weer aan. Een goed moment om terug te blikken op 2016. Heb je alles gedaan wat je wilde? Is het jaar fantastisch uitgepakt? Natuurlijk hoort bij Oud&Nieuw ook de nodige drankjes. Maar pas op: voordat je het weet wordt je met knallende koppijn wakker. Is het leed al geleden? Met een van deze ontbijtjes raak je vast je kater kwijt!

  Op de avond zelf:

  Probeer tussen de glazen champagne, wijn of bier door voldoende water te drinken. Sla af en toe een rondje drank over en pak water of iets fris. Zorg er verder voor dat je van tevoren een goede bodem hebt gelegd.

  Nieuwjaarsochtend:

  Het is algemeen bekend dat eieren goed werken tegen een kater. In eieren zit namelijk veel cysteine, een aminozuur dat ervoor zorgt dat het zogenaamde acetaldehyde wordt afgebroken. Alcetaldehyde ontstaat in je lichaam wanneer je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Het beste middel is om rauwe eieren te eten, maar omdat niet iedereen hier vrolijk van wordt, hebben we andere goede ei-gerechten op een rijtje gezet.

  De boerenomelet

  Probeer deze boerenomelet. Maar vul ‘m niet te veel met allerlei groentes, anders ligt-ie te zwaar op je maag.

  Omelet met kliekjes

  Heb je nog kliekjes liggen van afgelopen avond? Misschien is dan deze kliekjesomelet een idee.

  smeuïge omelet

  Weinig in huis? Maak dan deze laagjesomelet, die slechts uit een paar ingrediënten bestaat.

   

  Smorrebrot

  Wist je dat roggebrood ook uitstekend werkt tegen hoofdpijn? Start je dag met dit recept voor Smørrebrød van René Pluijm.

   

  havermoutwortels

  Wortels zijn niet alleen voor het avondeten, maar helpen ook tegen een kater. Deze oranje vrienden bevatten veel bètacaroteen, dat je lever helpt met ontgiften. Probeer eens deze wortelhavermout.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie