boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Zuurkoolstamppot van Ilse Heijnen

    Stamppot kan best als je op de lijn let, zo vindt Ilse Heijnen. Vooral deze zuurkoolstamppot is slank, maar lekker!

    Ilse: “De combinatie van zuurkool en shoarma is heerlijk. De knoflooksaus maakt het helemaal compleet. Dit is geen stamppot waar je aan denkt voor een dieet, maar door de kleine hoeveelheid saus kan het best. Per persoon kom je namelijk toch maar uit op 480 kcal.”

    Instructies

    • 1. Kook de aardappels in 15 minuten gaar in een pan water.
    • 2. Kook de zuurkool in een andere pan in een laagje water.
    • 3. Snipper de uien en snijd de paprika in reepjes.
    • 4. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin het shoarmavlees mooi bruin.
    • 5. Doe de uien en de paprika erbij en laat alles 5 minuten zachtjes stoven.
    • 6. Giet de aardappels en de zuurkool af en vang het vocht op.
    • 7. Maak van de aardappels een stamppot.
    • 8. Gebruik het kookvocht om de puree smeuïg te maken.
    • 9. Roer de zuurkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    • 10. Schep tot slot het shoarmamengsel en de knoflooksaus door de stamppot.

    Waardeer dit gerecht