boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Zomerfruitcrumble van Annemieke Wildschut

    Hamburgers, worsten en speklappen zijn lekker om op de barbecue te leggen, maar soms mag het veel creatiever: een zomerfruitcrumble bijvoorbeeld. Annemieke Wildschut is met haar barbecueteam de Lowland Smokers twee keer achter elkaar Nederlands kampioen barbecueën geworden. Zij weet precies hoe gek je het kunt maken.

    Instructies

    • 1. Doe het fruit in een kom en voeg de port, de granaatappelsap, het kaneelstokje en de 6 eetlepels bruine suiker toe.
    • 2. Laat het fruit zeker 2 uur marineren.
    • 3. Haal het kaneelstokje eruit en doe het fruit in een vergiet.
    • 4. Vang het sap op en serveer dat bij het dessert in een likeurglaasje.
    • 5. Vul de schaaltjes met het fruit, zodra het voldoende is uitgelekt.
    • 6. Roer de boter, de bloem, de bruine suiker, de kristalsuiker, het vanillestokje, wat zout en de koekkruiden door elkaar.
    • 7. Verdeel dit over 4 schaaltjes.
    • 8. Zorg dat de barbecue ongeveer 190 graden Celsius is.
    • 9. Zet de schaaltjes voor 30 minuten naast de hete kolen op de barbecue met het deksel erop.
    • 10. Zet de luchttoevoerschuifjes open.

    Waardeer dit gerecht