boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Zomertaart

  Smullen, deze zomertaart, en door het vele verse fruit voelt dat niet eens heel zondig.

   

  Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm van 23 cm in met kokosolie.
  • 2. Meng in een keukenmachine een ½ kopje havermout tot een grof meel en zet dit opzij. Maal de hazelnoten tot een fijn kruim. Voeg de kokosolie (of zachte roomboter), ahornsiroop, zout en gemalen havermout toe en kneed dit door elkaar tot het deeg een geheel vormt.
  • 3. Voeg de resterende havermout toe en meng deze kort zodat de structuur behouden blijft; het deeg moet kleven tussen je vingers. Als dit niet gebeurt, voeg dan een beetje ahornsiroop toe.
  • 4. Verkruimel het deeg gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Druk het mengsel vanuit het midden stevig en gelijkmatig in de vorm. Beweeg naar buiten en van beneden naar boven langs de zijkant van de taartvorm. Hoe harder je de kruimels in de schaal drukt, hoe beter de korst een geheel blijft.
  • 5. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem om stoom te laten ontsnappen. Bak de korst, onbedekt, gedurende 10 tot 13 minuten tot deze licht goudbruin is. Haal de taartbodem daarna uit de oven en hem in de vorm weg om af te koelen gedurende 15 tot 20 minuten.
  • 6. Voor de vulling maak je een lemon curd. Rasp je de citroenen en pers je ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain-marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog.
  • 7. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa. Als alle boter gesmolten is, voeg je het citroensap toe. Roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Houd wel in de gaten of er nog genoeg water in je pan zit.
  • 8. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft, is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • 9. Laat de lemon curd afkoelen en vul de taartbodem hier mee. Ondertussen maak je het fruit om te decoreren schoon. Verdeel het over de taart en garneer met een takje munt.

  Waardeer dit gerecht