boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Zalm met stamppot, tuinbonen en bouillon

    Een fijn, huiselijk gerecht van Australian Masterchef Ben Ungermann, waar je je lekker op kunt storten in het weekend!

    Instructies

    • 1. VOOR DE ZALM: Leg de filets, met de huid naar beneden, op een bord en plaats daar overheen een schone vochtige theedoek. Zet in de koelkast.
    • 2. Voor de bouillon: vul een grote pan met vier liter water. Voeg de bouillonblokjes toe, plus de selderij, ui, wortel, peterselie, lente-ui, prei en laurier. Zet het op middelhoog vuur en laat 30 minuten koken.
    • 3. Pak een zeef, zet hem boven een sauspan, en zeef het geheel (goed aandrukken zodat alle smaken vrijkomen).
    • 4. Zet de bouillon op hoog vuur. Zeef de bouillon nu door een fijne zeef bekleed met kaasdoek in een schone sauspan en voeg boter, tomatenpuree, zout en peper toe.
    • 5. Zet de bouillon weer op hoog vuur en laat borrelen totdat je nog ongeveer 1 liter vloeistof over hebt. Haal van het vuur, voeg citroensap toe en zet opzij.
    • 6. VOOR DE STAMPPOT: kook ondertussen de aardappels, op middelhoog vuur, zo’n 20-25 minuten. Giet ze af, doe ze terug in de pan en zet opzij.
    • 7. Smelt ondertussen boter in een kleine pan op middelhoog vuur, voeg prei en knoflook toe en schep om totdat ze doorzichtig worden.
    • 8. Pak de pan met gekookte aardappelen, stamp ze met een aardappelstamper. Voeg de gekookte prei, knoflook, fijngesneden andijvie, peterselie en bieslook toe en peper en zout naar smaak.
    • 9. VOOR DE TUINBONEN: Blancheer de tuinbonen gedurende 30 seconden op middelhoog vuur. Giet af en spoel met koud water. Haal het buitenste (witte) schilletje van de bonen en leg ze in een schaaltje met citroensap, zout en peper.
    • 10. VOOR DE ZALM: Zet een koekenpan op middelhoog vuur met wat olie. Bak de filets met de huid naar beneden, voor zo’n 3 minuten.
    • 11. Lepel een eetlepel boter op de bovenkant van de filets, haal vervolgens van het vuur en draai ze om om te laten rusten.
    • 12. SERVEREN: Plaats een portie van de stamppot op elk diep bord of schaaltje. Leg een portie van de zalm bovenop de stamppot.
    • 13. Giet wat van de bouillon in de schaal rondom de stamppot. Verdeel wat tuinbonen rond het geheel.

    Waardeer dit gerecht