boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Zaanse pavlova

  Zomerzoete verleiding! Nicole en Beau Jane´s schuimdroom met chocolademousse, karamel en slagroom is pure verwennerij.

   

  Instructies

  • 1. PAVLOVA’S: verwarm de oven voor op 175 graden. Klop in een schone kom de eiwitten alvast een beetje stijf met de mixer.
  • 2. Voeg beetje bij beetje al mixend 2/3 van de suiker toe.
  • 3. Maak een papje van de azijn en maïzena en mix dit erdoor. Als dit volledig is opgenomen stop je het mixen. Spatel voorzichtig de overige suiker door het mengsel. Het schuim is goed als het stijve pieken krijgt.
  • 4. Bedek 2 bakplaten met bakpapier; teken er eventueel van tevoren cirkels op met een doorsnee van 25 cm. Spatel op elke bakplaat de helft van het schuim en spreid uit tot ongeveer 2 centimeter dik.
  • 5. Laat beide schuimlagen zo’n 1,5 uur in de oven drogen. Als de onderkant droog is zijn ze goed, haal ze dan meteen van de bakplaat. Leg tot gebruik op de serveerschaal.
  • 6. KARAMEL: zet een pan op laag vuur en verhit suiker en water. De suiker moet volledig onder water staan. Verhit het mengsel tot het begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert. Let op: heb geduld want dit kan even duren en tijdens dit proces mag je NIET roeren. De karamel moet een mooie goudbruine kleur krijgen. Zorg dat hij niet te donker wordt, want dan is de karamel al te ver en deze smaak krijg je er niet meer uit.
  • 7. Als de karamel de juiste kleur heeft voeg je de boter toe. Dit mengsel gaat iets pruttelen. Roer 1 à 2 minuten door tot de boter volledig is opgelost. Voeg heel voorzichtig de slagroom toe. Houd afstand en let goed op want het mengsel gaat knetteren en hitte afgeven omdat je een koude vloeistof toevoegt.
  • 8. Blijf maximaal 1 minuut roeren tot alles goed is opgelost. Het mengsel mag nu van het vuur. Voeg een snufje zout naar smaak toe, roer nog even door. Laat goed afkoelen tot gebruik.
  • 9. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Hak de chocoladerepen in stukjes en maak de aardbeien schoon.
  • 10. Nu kun je gaan opbouwen! Roer de chocolademousse even door en spatel op de onderste schuimlaag. Verdeel er wat chocoladestukjes en karamel overheen en leg hier de tweede schuimlaag bovenop. Spatel er de lobbige slagroom op en sprenkel de rest van de karamel er mooi overheen. Bestrooi royaal met de rest van de gehakte chocolade en decoreer met aardbeien. Smul ze!

  Waardeer dit gerecht