boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Wrap met witte bonenpuree van Laura Emmelkamp

  Laura Emmelkamp gaf een verrassende draai aan een wrap: ze voegde er witte bonenpuree aan toe. Het was de perfecte manier om haar kinderen aan de peulvruchten te krijgen. 

  “Sperziebonen, kidneybonen, linzen; vroeger aten onze kinderen dat echt niet”, vertelt ze. “Tot ze ineens een wigwam mochten bouwen van sperziebonen en linzen en een ijsbeer de berg ging beklimmen. Ineens vonden ze al ‘die vieze bonen’ lekker. Nu eten we minstens twee keer per week bonen. Peulvruchten zijn gezond en duurzaam. Ze zitten vol vezels, proteïne, vitamine en mineralen. Mijn man en zoon zijn vegetariër, dus voor hen is het een goede vleesvervanger. Maar ook ik, als vleeseter, smul van een curry met bonen of onze witte bonenpuree.”

  Laura is schrijfster voor keetsmakelijk.nl, een inspirerende website, en van kookboeken met recepten om kinderen meer groenten te laten eten.

  Instructies

  • 1. Doe de bonen, de knoflook, de olijfolie en het citroensap in de mengbeker van de staafmixer of in de keukenmachine. Mix tot een gladde pasta. Besmeer de tortilla’s met de bonenpuree. Leg er een laagje sla op en rol de tortilla op. Serveer direct.

  Waardeer dit gerecht