boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Wortelsoep met appeltjes van Oranje

    “Een simpele soep, zodat de kok zich niet zo hoeft uit te sloven”, vertelt Roos (13) uit het Noord-Brabantse Zeeland . “Bomvol groenten en natuurlijk oranje van kleur. De gember geeft een beetje pit, maar dat past wel bij de koninklijke familie, toch?”  

    Instructies

    • 1. Snijd de ui in kleine stukjes en de wortel in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de gember en snijd ‘m fijn.
    • 2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de wortel toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
    • 3. Bereid ondertussen de bouillon met 1 bouillonblokje. Voeg de bouillon en het sap van de sinaasappels toe aan de soep.
    • 4. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
    • 5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. 
    • 6. Verdeel de soep over de kommen. Met wat versgemalen peper en korianderblaadjes maak je deze koninklijke soep helemaal af.

    Waardeer dit gerecht