boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Witte risotto met oesterzwammen

    Wil je vegetarisch eten tijdens de feestdagen? Maak deze risotto met oesterzwammen van René Pluijm! “Mensen doen heel moeilijk over risotto, maar het is helemaal niet moeilijk. Het geheim? Blijven roeren!”

    Instructies

    • 1. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de bleekselderij, wortel, knoflook, ui en tijm glazig.
    • 2. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat het vocht achterblijven.
    • 3. Zet het vuur iets hoger en voeg de risotto aan het bakvocht toe.
    • 4. Roer totdat alle korrels door een laagje vocht omhuld worden.
    • 5. De rijst mag niet aanbakken, dus zet het vuur iets lager en blus af met een scheutje witte wijn.
    • 6. Laat de wijn verdampen en voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe.
    • 7. Zorg dat de risotto steeds onder een laagje bouillon staat en blijf roeren. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de korrel zacht is geworden en de risotto alle bouillon heeft opgenomen.
    • 8. De risotto moet beetgaar zijn, hij gaart namelijk nog door als je hem van het vuur afhaalt.
    • 9. Voeg de mascarpone en een scheutje slagroom toe en breng de risotto op smaak met zout, peper en citroensap.
    • 10. Maak spiesjes van oesterzwammen en gril deze in de grillpan.
    • 11. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie.
    • 12. Schep de risotto op de borden en verdeel de mozzarella er in stukjes over.
    • 13. Maak af met een beetje citroenrasp en serveer met de spiesjes.

    Waardeer dit gerecht