boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Vegaburger van kikkererwten en bietjes

    Deze zomerse burger draai je zó in elkaar.

    Instructies

    • 1. Voorbereiding: laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Splits het ei en bewaar het eiwit.
    • 2. Draai kikkererwten, bietjes en eiwit met de keukenmachine of staafmixer tot een glad geheel. Meng het paneermeel er doorheen en breng op smaak met kerrie, peper en zout.
    • 3. Vorm van het bietenmengsel met een grote ijsknijper of lepel 4 burgers.
    • 4. Vouw voor elke burger een bakje van 3 lagen dik aluminiumfolie. Smeer de bakjes in met olijfolie en leg de burgers erin. Maak de rucola aan met wat olijfolie.
    • 5. Bereiding: leg de bakjes op het barbecuerooster en bak de vegaburgers in 10 minuten aan beide kanten.
    • 6. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de bodems met rucola. Laat de burgers op hun kop uit de bakjes op de rucola vallen.
    • 7. Maak af met een plak geitenkaas en trek er een paar strepen crema di balsamico overheen.
    • 8. Doe het deksel van het broodje erop en zet alles vast met een prikker.

    Waardeer dit gerecht