boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Utregse pannenkoek met Vocking-worst

    Chef-kok Robert bedacht deze hartige pannenkoek met bakleverworst. Voor de stevige trek na een flinke boswandeling.

    Instructies

    • 1. Maak eerst het beslag: meng hiervoor de ingrediënten in een grote kom. Klop met een garde tot het beslag luchtig en klontvrij is. Bak in de koekenpan op middelhoog vuur met een klein klontje boter het ontbijtspek uit tot het lekker krokant is.
    • 2. Voeg de plakjes leverworst en appel toe en laat het een minuutje zachtjes bakken. Voeg hier met een soeplepel beslag aan toe en draai de pan rond tot de bodem bedekt is.
    • 3. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en draai hem dan om (bijvoorbeeld door hem op een deksel te laten glijden en dan omgekeerd op de pan te leggen).
    • 4. Smeer de bovenkant van de pannenkoek in met de vijgenjam en strooi wat geraspte kaas over de hete pannenkoek in de pan en laat even smelten.
    • 5. Laat de pannenkoek uit de pan op een voorverwarmd bord glijden. Garneer met wat rucola. Laat weer een klontje boter smelten en herhaal het recept voor de volgende pannenkoek.

    Waardeer dit gerecht