boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Turkse pizza

    Instructies

    • 1. Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, 5 eetlepels melk, eieren, zout, suiker en gesmolten boter
    • 2. Kneed hiervan een soepel deeg. (Voeg eventueel iets meer melk toe)
    • 3. Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een ei en laat deze 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek
    • 4. Verwarm de oven voor op 200oC
    • 5. Bak het gehakt met de ui in 2 eetlepels olie rul
    • 6. Voeg paprikapoeder en zout en peper toe. Laat iets afkoelen
    • 7. Rol de bolletjes deeg uit tot dunne lappen van maximaal 1/2 cm dik
    • 8. Verdeel de pizzabodems over de bakplaten
    • 9. Bestrijk ze met tomatenketchup en verdeel hierover het rulle gehaktmengsel
    • 10. Laat dit nog 10 minuten rijzen
    • 11. Leg de tomaatjes, met de snijkant naar boven en de feta erop
    • 12. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza's in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze bestrooid met peterselie

    Voedingswaarde

    • 51 eiwit (g)

    • 100 koolhydraten (g)

    • 59 vet (g)

    • 1130 kcal

    Waardeer dit gerecht