boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken
    • 2. Verdeel de mozzarella in plakjes
    • 3. Vet een vierkante ovenschaal in
    • 4. Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over
    • 5. Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover
    • 6. Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel
    • 7. Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven
    • 8. Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin
    • 9. Tip: Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas.
    • 10. Wijnadvies: Alle smaken bij elkaar vragen om een zeer koel geserveerde Bardolino. Het uitbundige fruit zal hier de beste smaakpartner zijn (14-16°C).

    Voedingswaarde

    • 35 eiwit (g)

    • 48 koolhydraten (g)

    • 48 vet (g)

    • 764 kcal

    Waardeer dit gerecht