boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Tiramisu met een twist

  De nichtjes Isa Scheurs (14) en Sophie van Schooten (12) uit Haarlem koken ieder jaar samen het toetje voor het kerstdiner. Geniet van hun heerlijke tiramisu!

  Instructies

  • 1. Meng de suiker met 3 tot 4 eetlepels water in een steelpan op laag vuur. Kook totdat de suiker begint te karamelliseren en haal dan direct van het vuur.
  • 2. Klop de eierdooiers in een grote kom, terwijl je de gesmolten suiker toevoegt in een langzame en gestage stroom. Klop tot een lichte, luchtige massa vormt en laat goed afkoelen.
  • 3. Voeg pas dan je de mascarpone toe. In een andere kom, meng je de koffielikeur met de espresso. Doop kort de lange vingers in het mengsel, maar laat ze niet te vochtig worden anders vallen ze uit elkaar.
  • 4. Verdeel een gedeelte van de lange vingers over de glaasjes om de bodem te bedekken. Spreid hier wat van het mascarponemengsel over en vervolgens wat kersen. Herhaal dit met een tweede laag lange vingers en maak dit af met een schep kersen. Bedek de tweede met mascarpone en herhaal alles als je wilt.
  • 5. Koel de tiramisu, afgedekt, minstens 2 uur in de koelkast. Net voor het opdienen, poeder je er wat cacao over.

  Waardeer dit gerecht