boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Terschellinger pofkes van Flang

    Pas op: deze kleine pannenkoekjes smaken naar meer!

    Instructies

    • 1. Laat de gedroogde cranberry’s en rozijnen een kwartiertje in heet water wellen.
    • 2. Meng het meel met de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een pollepel tot een glad beslag. Knijp het vocht uit de cranberry’s en rozijnen en roer ze door het beslag. Het beslag moet langzaam van de pollepel afdruipen (niet te dik of te dun dus).
    • 3. Bedek een koekenpan met dikke bodem met een laag zonnebloemolie en laat die warm worden.
    • 4. Schep met een (ijs)lepel kleine bolletjes beslag in de pan. Laat de pofkes heel langzaam goudbruin worden, keer ze daarna pas om.
    • 5. Herhaal tot al het beslag op is. Vul af en toe wat zonnebloemolie bij.
    • 6. Serveer de pofkes met honing, stroop, cranberrycompote of poedersuiker.

    Waardeer dit gerecht