boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Stoofperen

    Dit kerstige recept voor stoofpeertjes is van Bart (58) en zoon Rik (29) van Leeuwen uit Dordrecht. De dieprode zoete peren passen heerlijk bij hartige gerechten!

    Instructies

    • 1. Schil de stoofperen. Laat de peren heel als ze klein zijn of snijd de peren in tweeën of vieren als ze groot zijn. Ontdoe de grote peren van hun klokhuis.
    • 2. Doe de peren in een pan en giet de rode wijn erbij. Voeg water toe tot de peren onder staan. Voeg vervolgens de kaneelstokjes, het citroensap en de suiker toe.
    • 3. Laat de peren ongeveer 2 uur koken tot ze zacht en donkerrood zijn. Verwijder de kaneelstokjes en laat de peren in het vocht afkoelen.

    Waardeer dit gerecht