boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Stamppot met witlof en geitenkaas

    Instructies

    • 1. Snijd de schoongemaakte lof in de lengte enkele malen door
    • 2. Snijd de geschilde aardappels in stukken
    • 3. Maak de lente/bosuitjes schoon
    • 4. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof in ringen
    • 5. Snijd de geitenkaas, die zacht of pittig van smaak kan zijn, in stukjes
    • 6. Kook de aardappels gaar in iets gezouten water
    • 7. Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf
    • 8. Roer de suiker en het citroensap door de lof
    • 9. Giet de aardappels af en stoom ze droog
    • 10. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels
    • 11. Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur
    • 12. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree
    • 13. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op

    Voedingswaarde

    • 16 eiwit (g)

    • 42 koolhydraten (g)

    • 13 vet (g)

    • 349 kcal

    Waardeer dit gerecht