boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Spinazieballetjes met oude kaas

    Met deze verrassende groene balletjes zet je de Noord-Hollandse polder op tafel. Ook lekker als hapje op een zomers buffet of picknick!

    Instructies

    • 1. Scheur het brood in stukjes, doe ze in een grote kom en laat een half uur weken in de melk.
    • 2. Stoof de spinazie in een scheut olijfolie in een wok.
    • 3. Doe de spinazie in een zeef en druk het overtollige vocht eruit, hak dan grof.
    • 4. Fruit de gesnipperde uitjes en uitgeperste knoflookteen in 20 gram boter in de wok tot ze zacht en glazig zijn.
    • 5. Kneed de stukjes brood los en knijp even goed uit. Meng brood, spinazie, gebakken ui en knoflook, bloem, ei, geraspte kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat goed door elkaar in de kom.
    • 6. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Maak je handen nat en rol kleine balletjes, ongeveer zo groot als een bitterbal.
    • 7. Kook de spinazieballetjes in het water totdat ze naar boven komen drijven.
    • 8. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal. Houd de balletjes warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven op 80˚C.
    • 9. Smelt de resterende boter op zacht vuur, strooi de gehakte peterselie erop en wat zwarte peper.
    • 10. Serveer de spinazieballetjes met de peterselieboter en schaaf er nog wat kaaskrullen overheen.

    Waardeer dit gerecht