boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Speculaasboterkoek

    Wie zoet is, krijgt lekkers! Deze speculaasboterkoek is favoriet bij jong en oud.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet de boterkoekvorm op bakpapier en knip een cirkel ter grootte van de bakvorm uit. Leg het stuk bakpapier in de vorm.
    • 2. Rasp boven een kommetje de sinaasappelschil en meng de speculaaskruiden erdoor. Meng in een kom met een houten lepel de boter met de suiker en een snufj e zout. Schenk iets meer dan de helft van het losgeklopte ei erbij en meng goed, voeg beetje bij beetje de bloem en het speculaas-sinaasappelmengsel toe. Kneed er een samenhangend deeg van.
    • 3. Druk het deeg in de vorm. Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met de rest van het ei en maak ruitjes in het deeg. Druk de amandelen met de bolle kant naar boven iets in het deeg. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de koek in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de boterkoek helemaal afkoelen. Snijd de koek in vierkante blokjes en strik er mooi rood lint omheen.

    Waardeer dit gerecht