boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Spareribs piri-piri van René Pluijm

    De spareribs van Coop zijn al lekker gemarineerd met piri-piri saus, maar René Pluijm zou René niet zijn als hij er niet wat geks mee deed. Met ketjap, kokos, limoen en ananas geeft hij een heerlijke oosterse smaak aan dit van oorsprong Portugese recept.

    Instructies

    • 1. Snijd de spareribs klein.
    • 2. Pak daarna een bakje voor de marinade en snijd de knoflook en rode peper klein.
    • 3. Houd je niet zo van heet, dan verwijder je eerst de zaadjes van de peper.
    • 4. Voeg limoensap en een beetje rasp van de schil toe.
    • 5. Doe daarna de kokosmelk erbij en roer alles goed door.
    • 6. Snijd dan de bladpeterselie fijn, voeg toe en roer het mengsel nog eens goed door.
    • 7. Breek de kokosnoot, snijd het vruchtvlees eruit en voeg alles aan de marinade toe.
    • 8. Pak nu de velletjes aluminiumfolie en maak pakketjes van stukjes spareribs en de marinade.
    • 9. Vouw ze dicht en leg ze op de barbecue.
    • 10. Snij de ananas in plakken (met de schil) en leg deze ook op de barbecue.
    • 11. Gril alles zo'n 7 minuten en serveer tegelijk.

    Waardeer dit gerecht