boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Spaanse churros van Dianne Hermink

    Dianne Hermink: “Kinderen doen niets liever dan kliederen en knoeien met deeg én snoepen. Dit Spaanse recept zorgt ervoor dat ze dat allebei kunnen doen. Leuk om te maken op een druilerige zondagmiddag!”

    Instructies

    • 1. Laat de olie om in te frituren alvast warm worden.
    • 2. De temperatuur moet 180 graden Celsius zijn.
    • 3. Breng in een pan het water aan de kook en roer de boter en het zout erdoor.
    • 4. Voeg, zodra het water kookt, in één keer de bloem toe.
    • 5. Blijf roeren totdat het deeg loskomt van de pan.
    • 6. Haal nu de pan van het vuur en roer de eieren door het deeg.
    • 7. Giet het deeg over in een spuitzak met een grote spuitmond.
    • 8. De churros (deegslierten) moeten 2 tot 3 centimeter dik zijn.
    • 9. Knijp nu het deeg in sliertjes van 10 centimeter boven de frituurpan uit de spuitzak en bak ze in 5 minuten bruin en gaar.
    • 10. Bak er niet teveel tegelijk om te voorkomen dat ze tegen elkaar aan komen te liggen en niet egaal bruin worden.
    • 11. Haal de gare churros eruit en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
    • 12. Rol ze voordat ze volledig droog zijn dor een mengsel van suiker en kaneelpoeder of bestrooi ze met poedersuiker.

    Waardeer dit gerecht